» Közel

Marhák a Városligetben, sportoló borászok a Várban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szarvason szilvalekvár, szilvapálinka és szilvásgombóc várja, a Városligetben élő szürkemarhákat fotózhat, az Erzsébet téren designvásár és bolhapiac lesz, a Várban borfesztivál, Badacsonyban pedig felvonulással indul a szüreti fesztivál. Programajánlónk a hétvégére.

Szilvanapok Szarvason

Esősnek ígérkezik a hétvége, de egy jó esőkabáttal felszerelkezve semmi sem állhatja útját a fesztiválozásnak. Szarvason például idén is Szilvanapokat rendeznek, melyen kóstolók és koncertek várják a látogatókat, a programok ingyenesek. A látványkonyhában lesz lekvárfőzés, szilvás gombóc, szilvás sütemények vására. A pálinkaminősítés mellett ebben az évben receptversenyt is kiírtak a házi készítésű szilvás süteményeknek. A legkisebbeket aszfaltrajzverseny, szilvás célbadobó verseny és akadálypálya várja. 

Marhák a Városligetben

Budapesten a Szürkemarha Vigadalom idejére a Vajdahunyad vára látképe tavalyhoz hasonlóan gyökeresen megváltozik. A Kós Károly sétányt és a Vajdahunyad várát összekötő út bal oldalán 25 trófeából álló trófeakiállítást készítenek, jobb oldalon pedig élőállat bemutató várja a látogatókat, áll a szervezők weboldalán. A Vár területén ideiglenes kiállítás, színpad és lacikonyhák állnak, de lesz borfalu is. A rendezvény látogatása idén is ingyenes.

Piacok Napja az Erzsébet téren

Szombaton a pesti Erzsébet téren Piacok Napja néven indít útjára hagyományteremtő rendezvényt a Nem Adom Fel Alapítvány. A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó szervezet azokat a bolhapiacokat, dizájnvásárokat, garázsvásárokat, kézműves piacokat kívánja népszerűsíteni, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják – olvasható az alapítvány közleményében.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac. A további árusító standokra bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kínáló árusok, civil szervezetek. A Piacok Napjához szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolha piac is. A Piac hangulatát az utcazene teszi teljessé. A zenéléshez, az árusításhoz és Piacok Napja üzeneteinek közvetítéséhez ismert emberek is csatlakoznak, többek közt Németh Juci énekesnő, Kecskés Karina színművésznők.

A rendezvény bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segítő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, melynek hivatalos nagykövetei: Illés Fanni, paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella újságíró, műsorvezető, Feke Pál Junior Príma és Artisjus díjas színművész, énekes, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Budavári Borfesztivál

A szakmai napokkal már szerdán megkezdődött Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye a Budai Vár teraszain. Idén a Borfesztivál Olaszországot látja vendégül, a téma pedig a bor és az egészséges életmód. A kissé különösnek tűnő párosítás kapcsán találkozhatunk sportoló borászokkal is. A színpadon új vendégként fellép többek közt az Irie Maffia, Rúzsa Magdi valamint a Fool Moon. A gyerekeknek hétvégén lesz kézműves foglalkozás és ingyenes arcfestés is 11-től 5-ig. A kóstolójegy már a múlté, idén is készpénzzel fizethetünk a borokért és finom falatokért. A napi 2900 forintos jegyárban a kóstolópohár is benne foglaltatik.

Badacsonyi szüret

Badacsonyban az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71.számú fő közlekedési útvonalon zajlik. Gasztronómiai, borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok, szabadtéri élő koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat, áll a rendezvény weboldalán. A rendezvény fő műsorszáma a szüreti felvonulás vasárnap, amelyen a hagyományos ökrösfogat mellett felvonulnak környékbeli települések képviselői lovas kocsikkal, táncegyüttesek, borrendek. Persze a hagyományőrző résztvevők sem hiányoznak a vidám társaságból, csakúgy mint a nyolcvanéves szereléssel vonuló badacsonytomaji tűzoltók és a borokat kínáló önkéntesek hada.

Őszre hangolva – Borkóstolók, borvacsorák a Balatonnál

Ősz folyamán a Zenit és Olaszrizling fajták állnak a középpontban a tematikus borkóstolóinkon, valamint a Bock Bisztró Balaton gasztronómia remekeit párosítjuk a Figula, majd az AX Pincészet boraival a hétvégi Borvacsorák keretében. További részletek itt. (x)

Fotó: Bódai Péter / Zenit Hotel Balaton**** Wellness szálloda

Programajánlónk a  Zenit Hotel Balaton Wellness szálloda támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.