» Közel

Szeptemberi programok úszóbajnokságtól szarvasbőgésig

| | Nem érkezett még hozzászólás
Gasztrofesztiválok, szüreti mulatságok, sportesemények és szarvasbőgés túrák is várják a belföldi turistákat szeptemberben. Az Itthon blogok posztjaiból szemezgettünk.

Balaton, junior nyíltvízi úszó világbajnokság

Szeptember 5-7. között rangos sporteseménynek, az idei junior nyíltvízi úszó-világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred. Július végén ugyanis a Nemzetközi Úszószövetség a háborús helyzet miatt elvette a rendezési jogot az izraeli Eilattól, és Balatonfürednek ítélte oda. A város a rendezési jogért folytatott küzdelemben olyan helyszíneket utasított maga után mint Barcelona vagy Dubaj - írja az Itthon a Balatonon blog.

A versenyen 29 ország képviselteti magát, köztük olyan távoli országokból is érkeznek sportolók, mint Szíria vagy Ausztrália, Kazahsztán, Kína és az Egyesület Államok pedig maximális létszámú csapattal érkezik. Az esemény ingyenes, a részletes program itt található és le is tölthető.

Szekszárdi Szüreti Napok

Négy napon át változatos programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, tájegységre jellemző ételkínálattal várják a Szekszárdra látogató vendégeket. A rendezvény leglátványosabb eseménye a Szüreti felvonulás, majd a szombat esti folklórműsorban megválasztják a „Szüret Táncos Párját”, miközben a Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét - írja az Itthon Dél-Dunántúlon blog.

Gasztroélmények az Észak-Alföldön

Szeptember második hétvégéjén ha gulyást szeretnénk enni, irány Szolnok, ha bioételekre vágyunk, Hajdúszoboszlón a helyünk. Ha pedig a nagyvilág ízeit szeretnénk megkóstolni, menjünk Nyíregyházára - tanácsolja az Itthon Észak-Alföldön blog. Nézzük a  részleteket.

Szolnoki Gulyásfesztivál, 2014. szeptember 11-14.
Többszáz bográcsban rotyog ismételten a gulyás Szolnokon szeptember második hétvégéjén a 16. alkalommal megrendezett Szolnoki Gulyásfesztiválon. A gulyásfőző verseny mellett számtalan koncert, szórakoztató családi és gyermekprogram várja a vendégeket majd. Ezért is, és egy tál finom gulyásért is érdemes lesz ezen a szeptemberi hétvégén Szolnokra utazni.Bioétel és Borfesztivál, Hajdúszoboszló, szeptember 12-14.

A rendezvényen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetünk meg. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

"Kóstolja meg...!", Nyíregyháza, szeptember 13.

Ízkavalkád a Múzeumfaluban. A forgatagban kapható táj jelegű ételek ezúttal nemcsak történelmi határainkon belülről, hanem a világ minden szegletéből kóstolhatóak lesznek, egy-egy terület földrajzi eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáival karöltve.

Szarvaskórus a Gemenci erdőben

Gemenc különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban, szeptemberben tapasztalható zoológiai jelenséget - írja az Itthon a Dél-Alföldön blog.

Az Ökoturisztikai Központ idén már két helyszínen szervez szarvasbőgés hallgató túrákat a Gemenci erdő mélyébe. A túrák az Erdei Vasút megújult Keselyűs megállójából és Pörbölyről indulnak.

Programok és egyéb információk ide kattintva találhatók.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
29 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.