Körmönfonás és tandemugrás heti százezerért

Utolsó előtti állomásához érkezett az Év Utazója. A Dél-Alföldön Jucinak a tandemugrástól a halászlé főzésig sokféle dologban kellett kipróbálnia magát százezer forintos heti béréért.

A hetet a szegedi repülőtéren kezdték, ahol a gyorstalpaló szimulátoros oktatás után máris a levegőbe emelkedhetett az Év Utazója, ahol nem csak utasként, de pilótaként is kipróbálhatta magát. A földetérést követően Ópusztaszer volt a következő célpont, ahol Tomi és Juci kipróbálhatta, hogy hogyan lehet a frissen levágott gyapjúból fonalat készíteni, ami elődeink egyik fontos alapanyaga volt a jurtakészítés során.

Jurtából ki, Érsekcsanádra be, ahol elkészült életük első halászleve. A halászlé kóstolása közben ugyan nem voltak túl lelkesek, de megígérték, hogy mindenképpen fognak még ilyet főzni.

 A halászlé után jöhetett a sárközi borsos kalács amit a bajai Halászati Mini Skanzenben készítettek el. Mivel a dél-alföldi hét eleje egy sétarepüléssel kezdődött, ideje volt megtapasztalni, hogy a repülés után milyen a zuhanás: Juci 3000 méter magasból vetette ki magát egy gépből ezzel megkoronázva utazásainak 9. hetét.

Az Év Utazója az utolsó hetet Budapesten tölti, erről jövő héten számolunk be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek