Sörrel, borral, csokival a nyárvégi depresszió ellen

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, sajnos semmi jóra nem számíthatunk a hétvége időjárásával kapcsolatban: őszi hangulat, eső és szél lesznek a jellemzők. Így aztán igyekeztünk csupa olyan programot összegyűjteni, amik segítenek a nyárvégi depresszió leküzdésében.

 A fővárosban pörgős világzenei koncerteken feledkezhetünk meg a rusnya időjárásról a Palotanegyedben megrendezett ingyenes Világzenei fesztiválon augusztus 22-24. között. A Múzeumkertben többek között Szalóki Ági, a Kerekes Band, Szirtes Edina "Mókus" és a MoNaMo, a Nikola Parov Qartet és Herczku Ágnes és a Besh o droM adnak koncertet, a Muzikum Klubban pedig Sebestyén Márta lép fel. A Szabó Ervin téren pedig kézműves édességek, illatszerek és ékszerek, valamint interaktív gyerekprogramok várják a látogatókat egész hétvégén.

A csokis finomságoké lesz a főszerep
Galéria: Csokival, borral, fesztivállal a nyárvégi depresszió ellen
Fotó: George Rose / Europress / Getty

 Szerencsen a Csokoládéfesztiválon Gombóc Artúr nyomdokaiba léphetünk szintén augusztus 22-24. között. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, őstermelők és népművészek várják az érdeklődőket Szerencsen a Rákóczi út 89. előtti útszakaszon, a Rákóczi-vár és várkertben, illetve a Kulcsár Anita Sportcsarnokban. A három nap során fellép többek között a 30y, a Belga, az Anna & the Barbies, Péterfy Bori, a PASO vagy éppen Kovács Kati is. A belépőjegyekről és a részletes programokról a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

Aki inkább 61 borászat és 2 pálinkafőzde termékeit kóstolná végig a közelgő hétvégén, a Győri Bornapok felé vegye az irányt! A hangulatos Széchenyi téren a borversenyek és bemutatók mellett koncertek is lesznek, fellép a Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, a vivat Bacchus és Kozma Orsi Jazz Quartet, a Kiskalász zenekar. A kisalföldi megyeszékhely nyári programjainak zárásaként pedig 2014. augusztus 23-án este kilenc órától Tom Jones lép színpadra a Városháza előtt. A szervezők több kivetítőt is felállítanak majd, így Tom Jones fellépését azok is nyomon követhetik, akik nem férnek be a térre.

 

Győrben borral vigasztalódhatunk
Galéria: Csokival, borral, fesztivállal a nyárvégi depresszió ellen
Fotó: Bildagentur-Online/chromorange / Northfoto

 Bor helyett a sörre voksol inkább? Irány Alsóörs és a Zorall Sörolimpia! Mi vár itt a résztvevőkre augusztus 21-23. között? "Bazi nagy Zorall lagzi, motoros túrák és felvonulás, bitang vádli kerékpártúra, pulzus tehetségkutató, sportbemutatók és versenyek, sörolimpiai csapatversenyek és koncertek két színpadon ájulásig" – ígérik a szervezők. Fellép többek között a Zorall, a Road, a Paddy and the Rats és a Lord is. Belépőjegyek és részletes programok itt.

Az idei fesztiválszezon méltó lezárása lehet, ha a jövő hetet – keddtől szombatig – a Szegedi Ifjúsági Napokon, vagyis a SZIN-en bulizzuk végig. 5 nap alatt 6 színpadon 170 fellépő koncertjén szórakozhatunk: a legnevesebb magyar előadók mellett a Pendulum, a Russkaja, vagy éppen az Example látogat el Szegedre. Retró életérzésre vágyóknak pedig jó hír, hogy a BoneyM éppúgy tiszteletét teszi a fesztiválon, mint Zoltán Erika vagy a Happy Gang.

 

A tavalyi SZIN madártávlatból
Galéria: Csokival, borral, fesztivállal a nyárvégi depresszió ellen
Fotó: Facebook/Szegedi Ifjúsági Napok

 A zenei rendezvények mellett persze sok minden mást is csinálhatunk a SZIN-en: a Civil Falu 70 standján a civil szervezetek és önkéntes csoportok munkájával ismerkedhetünk, de sportprogramokon is részt vehetünk. Vagy egyszerűen egy hideg sörrel kiülhetünk a Tisza-partra, és örülhetünk, hogy egy kicsit tart még a nyár. Részletes program és belépők itt.

 

Irány a SZIN!

Augusztus 26-30. között tőled lesz SZINes Szeged. Szedd a sátorfád, és ugorj fejest az Újszegedi Partfürdőbe! Irány a Szegedi Ifjúsági Napok! Nyerd meg előre 2015-ös SZIN bérleted! (x)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek