» Közel

Tízezer cserkészt láthat az országban pénteken

| | Nem érkezett még hozzászólás
Augusztus elsején nemzetközi nyakkendő napot tartanak a cserkészek, ami miatt rengeteg cserkészt láthat világszerte az utcákon és munkahelyeken. Magyarországon kb. tízezer cserkész lesz majd cserkészegyenruhában, köztük Bálint gazda.

Tízezer magyar cserkész megy egyenruhában a munkahelyére pénteken a World Scout Scarf Dayen, a "nyakkendő napon", amelyen világszerte 38 millió cserkész viseli majd a nyakkendőjét egész nap. A nemzetközi eseményhez a Magyar Cserkészszövetség idén csatlakozik először.

Magyar cserkészek sorakoznak
Magyar cserkészek sorakoznakFotó: speed / Indafotó

 A magyar cserkészek fogadalmuk jelképét, a nyakkendőt az egyenruhával együtt viselik, így őket ebben a viseletben lehet majd látni pénteken egész nap. Az egyenruhások között lesz Beer Miklós váci püspök; Bálint György, vagyis Bálint gazda; Mohay Bence sportriporter; Juhász Árpád geológus; Rétvári Bence politikus és Ungváry Krisztián történész is - tájékoztatta a Magyar Cserkészszövetség az MTI-t.

A közlemény szerint az osztrák cserkészszövetség 2007-ben kérte először aktív és egykori tagjait, hogy augusztus 1-jén viseljék nyakkendőjüket, ráirányítva ezzel az emberek figyelmét a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalmára. Azóta évről évre több millió cserkész csatlakozik a "nyakkendő naphoz", diákoktól kezdve üzletembereken át politikusokig.

A világ cserkészei között olyan hírességeket találunk, mint Paul McCartney, Cliff Richard, Jim Morisson, Steven Spielberg, Michael Moore, David Attenborough, Joanne Kathleen Rowling, Harrison Ford, Bill Gates, Tony Blaire vagy éppen II. Erzsébet királynő.

Világszerte 38 millió, a magyarság körében tizenötezer, Magyarországon tízezer taggal a cserkészet a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma, amelynek tagjai önként csatlakoznak a szervezethez és vallják magukénak a cserkészet szellemiségét, "a cselekedve tanulást, a kisközösségi rendszert, részvételt a hasznos és értelmes programokon, az életformát és az elköteleződést".

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.