» Közel

Több mint hatszázezren vettek vasúti jegyet automatákból

| | Nem érkezett még hozzászólás
Több mint hatszázezren váltottak vonatjegyet országszerte az új, érintőképernyős jegyértékesítő automatákból az elmúlt egy évben - közölte a MÁV-Start Zrt.

A cég közleményében azt írja, hogy az első automatákat tavaly nyáron helyezte üzembe, és számukat folyamatosan bővíti. Legutóbb júliusban helyezett el újakat: a Keleti pályaudvaron a főcsarnokban három, a Déli pályaudvaron négy  automatát, a jegyvásárlási lehetőségek bővítése, valamint a sorban állás csökkentése érdekében - írja az MTI. Ezzel már országszerte 56 automata áll az utazók rendelkezésére.

A berendezésekkel gyorsan, kényelmesen lehet bármilyen menetjegyet, bérletet, valamint InterCity (IC) pót- és helyjegyet váltani, továbbá az interneten rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok - áll a vasúttársaság közleményében. (Annyit érdemes megjegyezni, hogy pár hete a Keletiben automatából nem tudtunk jegyet venni a pécsi IC-re, csupán félórányi sorbanállás után a jegypénztárban – a szerk.)

Az új automatáknál készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával lehet kifizetni a jegyeket, a nap huszonnégy órájában.

Az automaták utastájékoztatásra is alkalmasak: az állomás - vonatinfó rendszerből nyert valós idejű - induló és érkező vonatlistája, útvonaltervezés, valamint a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírása is leolvasható a kijelzőről - olvasható a tájékoztatóban.

A MÁV azt írja, hogy a legnagyobb forgalmuk jelenleg a Kelenföldi pályaudvari jegyautomatáknak van, a hat automatából naponta átlagosan nyolcszázan váltanak jegyet. A Nyugati pályaudvarra és a Kőbánya-Kispest állomásra kihelyezett készülékekből pedig naponta négyszázan illetve háromszázan vásárolnak.

A MÁV az elmúlt egy évben a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein helyezett ki jegyértékesítő automatákat. A jövőben Budapest elővárosában, a megyeszékhelyeken, az IC-vonatok megállási helyein és a nagyobb forgalmú vasútállomásokon tervezik további automaták beüzemelését.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.