Szelfi egy szarvassal, futóverseny tütüben

Igazán extrém hetet tudhat maga mögött az Év Utazója. Pécsett és környékén csúszott, mászott, íjászkodott, sárkányhajózott, barlangászott, repült és futott állandó kísérőjével Tomival, és az Év Utazója pályázat II. helyezettjével, Lacival.

A kis csapat első állomása a Mecsextrém Park volt, ahol kipróbálták a bob- és kötélpályát, ahol sikításban nem volt hiány. Pedig a nap kihívása még csak ez után következett: gumicsizmában és overálban a Mészégető-források barlangját derítették fel. Klausztrofóbiás újságírónknak már a videó megtekintésétől is a torkában dobogott a szíve, de akit keményebb fából faragtak, ki ne hagyja a barlangászást, Juci és Laci szerint zseniális program.

 A második nap a nyugalmas programoké volt. Délelőtt a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben porcelánt festettek. "Mindenki a hozzá illő darabot próbálta kiválasztani: Tomi egy szívecskét, Laci egy malacperselyt, én pedig egy bögrét festettem madár mintával" - írja blogjában az Év Utazója. Délután Bőszénfára utaztak tovább, ahol szarvasokat etettek és simogattak, sőt Jucival még szelfizni is hajlandó volt a Picike névre hallgató egyed. Este pedig Kardosfán vette részt a romantikus Csillagoségbolt túrán.

A szelíd nyugalom csak átmeneti volt, szombat reggel már érkezett is a hatalmas adrenalinlöket a Pécs-Pogányi repülőtéren. "Kipróbálhattam egy vitorlázó repülőt, körülbelül 600 méter magasan repültünk! Láthattuk egész Pécset és a környező kisebb településeket a Pipiske nevű gépről. Sosem éreztem még ekkora adag adrenalint, folyamatosan mosolyogtam" - meséli Juci. Lacinak pedig azért volt különleges élmény, mert most ült először repülőgépen.

A délutáni villányi program, a 3,5 kilométeres RozéMaraton lefutása elsőre nem tűnik túl extrémnek, harminc fokban és pink tütüben teljesíteni azonban mégiscsak formabontónak számít. "A nagy hőség ellenére is rengetegen voltak, mindenki rózsaszínben, őrült jelmezekben, parókákban rohangált. Laci az elsők között ért a célba, én a balett ruhámmal a középmezőnyt erősítettem" - számolt be a fröccsös futóversenyről az Év Utazója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek