» Közel

Szelfi egy szarvassal, futóverseny tütüben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Igazán extrém hetet tudhat maga mögött az Év Utazója. Pécsett és környékén csúszott, mászott, íjászkodott, sárkányhajózott, barlangászott, repült és futott állandó kísérőjével Tomival, és az Év Utazója pályázat II. helyezettjével, Lacival.

A kis csapat első állomása a Mecsextrém Park volt, ahol kipróbálták a bob- és kötélpályát, ahol sikításban nem volt hiány. Pedig a nap kihívása még csak ez után következett: gumicsizmában és overálban a Mészégető-források barlangját derítették fel. Klausztrofóbiás újságírónknak már a videó megtekintésétől is a torkában dobogott a szíve, de akit keményebb fából faragtak, ki ne hagyja a barlangászást, Juci és Laci szerint zseniális program.

A második nap a nyugalmas programoké volt. Délelőtt a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben porcelánt festettek. "Mindenki a hozzá illő darabot próbálta kiválasztani: Tomi egy szívecskét, Laci egy malacperselyt, én pedig egy bögrét festettem madár mintával" - írja blogjában az Év Utazója. Délután Bőszénfára utaztak tovább, ahol szarvasokat etettek és simogattak, sőt Jucival még szelfizni is hajlandó volt a Picike névre hallgató egyed. Este pedig Kardosfán vette részt a romantikus Csillagoségbolt túrán.

A szelíd nyugalom csak átmeneti volt, szombat reggel már érkezett is a hatalmas adrenalinlöket a Pécs-Pogányi repülőtéren. "Kipróbálhattam egy vitorlázó repülőt, körülbelül 600 méter magasan repültünk! Láthattuk egész Pécset és a környező kisebb településeket a Pipiske nevű gépről. Sosem éreztem még ekkora adag adrenalint, folyamatosan mosolyogtam" - meséli Juci. Lacinak pedig azért volt különleges élmény, mert most ült először repülőgépen.

A délutáni villányi program, a 3,5 kilométeres RozéMaraton lefutása elsőre nem tűnik túl extrémnek, harminc fokban és pink tütüben teljesíteni azonban mégiscsak formabontónak számít. "A nagy hőség ellenére is rengetegen voltak, mindenki rózsaszínben, őrült jelmezekben, parókákban rohangált. Laci az elsők között ért a célba, én a balett ruhámmal a középmezőnyt erősítettem" - számolt be a fröccsös futóversenyről az Év Utazója.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.