» Közel

Esküvő a monszun idején és zene a tóparton

| | Nem érkezett még hozzászólás
Július a fesztiválok hónapja: a mostani hétvégére három vidéki rendezvényt ajánlunk. A Bánki-tónál koncertek és kiállítások várják a nagyérdeműt, az EFOTT idén is büntető rockandrollt nyom, Somogyvámoson a Krisna-búcsúban pedig indiai esküvőknek is szemtanúi lehetünk.

Mint már korábban írtuk, Joe Murányi kedvenc magyar falujában, Bánkon idén hatodik alkalommal ismét Bánkitó Fesztivált tartanak, ahol nem csak a zenei programok, hanem kiállítás, színház, mozi, divatbemutató és számos közösségi megmozdulás, workshop várja szerdától azokat, akik a kisebb léptékű fesztiválokban hisznek.

Fotó: Bánkitó Fesztivál

A zenei felhozatalban ezúttal sem kell csalódnunk, itt lesz a többi között a Akkezdet Phiai, Belga, Hó Márton és a Jégkorszak, Mary Popkids, Puszi és Zagar. A sportosabb látogatók nevezhetnek az I. Bánkitó Kerékpáros Lovagi Tornára, a művészetkedvelők nézhetik a Budapesti Anarchista Színház előadását, a gyerekeknek lesz NOHA kerámia iskola, divatérzékenyeknek P'andiciel divatbemutató, de lesznek vallásos programok is, csak hogy néhányat említsünk. Jegyek a helyszínen 4200 forintért válthatók, a 3 napos bérlet 11000 forint. 12 év alatt felnőtt kísérővel ingyenes a belépés. 

Ezen a hétvégén lesz a Krisna-völgyi búcsú is Somogyvámoson. A három napos élményfesztiválon a látogatók megismerkedhetnek az ősi India kultúrájával, tradicionális viseletével, gasztronómiájával és filozófiájával. A színpadon tradicionális indiai tánc, zene, színdarabok, pantomim és jógabemutatók közül válogathatnak. Bepillanthatnak a hagyományos ökofalvak életvitelébe is, hiszen Krisna-völgy egy 270 hektáros önfenntartó közösség – a legnagyobb biofalu Európában. Megnézhetik a templomot akár belülről is, és végigkóstolhatják a piac vegetariánus finomságait. A tökéletesen családbarát program alkohol- és dohányfüstmentes. A krisnások arra kérik a látogatókat, viseljenek illendő öltözéket - ez interpretációnk szerint minimum a vállat takaró felsőt jelent.

Lesz kézműves és biotermék-vásár, hőlégballonos repülés Horváth Ferenc többszörös magyar bajnokkal és frangipáni botanikai kiállítás. A kicsiket játszóház, nemezelés és más játékos kézműves foglalkozások, íjászat, céllövölde, pónilovaglás, a Noé Állatotthon kisállat simogatója, kézműves fagylalt és szabadtéri játékok várják. Szombaton és vasárnap délben tradicionális indiai esküvők tekinthetők meg, ahol több pár mondja ki egyszerre a boldogító igent. Jegyek a búcsúba a helyszínen csak készpénzért, 1500 forintért kaphatók, gyerekeknek 6 év alatt ingyenes, a diákjegy 990 forint. A jegy a búcsú teljes időtartamára érvényes. A parkolásért külön kell fizetni, autónként napi 600 forintot.

 Miskolctapolcán már két napja dübörög az EFOTT, ahol idén is játszik a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice és a Magashegyi Underground, valamint az Anna and the Barbies. A 16 hektáros zöld területen több, mint 8 zenei színpad várja a fiatalokat. Az Egyetemváros közvetlen közelében lévő Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Csónakázó tó, a Diósgyőri vár és a Bobpálya a napközbeni szórakoztatást, a turisztikai programokat biztosítja. A napijegy 6000, a hétvégi jegy 10500 forint.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.