» Közel

Népszerű szállás Károly herceg erdélyi pihenőhelye

| | 1 komment
Felújítják azt a 16. századi erdélyi kastélyt, ahová Károly herceg is bő másfél évtizede visszajár, és vendégeskedik Kálnoky Tibor grófnál. Megmutatjuk, hol pihen a brit trónörökös.

Legutóbb 2013 májusában cikkeztek arról a lapok, hogy Károly herceg, a brit trón örököse Erdélyben töltött pár napot. Nem ez volt az első eset, a herceg 2009-ben, szintén májusban két éjszakát töltött Kálnoky Tibor miklósvári kastélyában – ez egyébként szokása, a hírek szerint minden látogatása során megszáll a grófnál, és azért éppen nála, mert távoli rokonok. Az épületet most felújítják.

Károly hercegről már 2009-ben tudni lehetett, hogy visszajáró vendég Erdélyben, részben, mivel családi kötődése van a környékhez. A brit királyi család ugyanis erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

Az MTI szerint Károly már másfél évtizede visszajár Erdélybe. És a családi kötődésen kívül vajon mi vonzza oda? Károly herceg szereti Erdélyt: többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. A herceg örömmel sétálgat az erdélyi tájban, de a szekerezést sem veti meg; egyik látogatásakor az is kiderült, hogy érdekli a közösségfejlesztés, a falusi turizmus és a biogazdálkodás. A herceg több régi parasztházat is vásárolt Erdélyben, csak Zalánpatakon négy ingatlana van - ezeket a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatta fel (lásd képgaléria).

Károly fia, Harry herceg is járt már felmenői földjén: 2012 tavaszán például barátaival terepmotorozott Székelyföldön, rendesen próbára téve a rá vigyázó biztonsági emberek idegeit. Látogatásuk első szakaszában ők is Kálnoky Tibor gróf vendégei voltak a miklósvári Kálnoky-kastélyban.

A vendégház amúgy elég jó visszajelzéseket kapott a Tripadvisoron, az öt adható pontból a legtöbb esetben négy és félen áll. Az árak nagyon változatosak, attól függően, hogy a vendég Bed and Breakfast szállást keres vagy all inclusive-ellátást szeretne. Magyar és román állampolgároknak kedvezmény jár, amennyiben egy hónappal a tervezett érkezésük előtt foglalnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.