Vizet kell tölteni a Velencei-tóba

Már csak 130 centis a tó, 7 centit rátöltenek. A Kisfalud és Dinnyés közötti kerékpárutat egy hónapig nem lehet használni.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hétfőn megkezdte a Velencei-tó vízpótlását a zámolyi és a pátkai tározókból - tájékoztatta az igazgatóság az MTI-t hétfőn.

A Velencei-tó vízállása az átlagosnál melegebb és csapadékszegényebb időjárás következtében lecsökkent a szabályozási szint alá. A tározókból való vízpótlás azonban a Császár-víz medrét érintő kivitelezési munkák miatt eddig nem volt megkezdhető. A Császár-víz medermunkálatai befejeződtek, így a vízpótlás megkezdése elől elhárult az akadály, áll a közleményben.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint a Velencei-tó vízállása hétfőn 130 centiméter volt, ez az érték 7 centiméterrel marad el az erre az időszakra előírt minimális vízszinttől. A szükséges vizet a zámolyi és a pátkai tározókból pótolják.

A vízpótlás célja a Velencei-tó apadásának mérséklése a nyári idegenforgalmi időszakban, illetve az, hogy a tó vízállása elérje az erre az időszakra előírt minimális vízszintet.

A vízpótlás ideje alatt, várhatóan több mint egy hónapig, a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem vagy csak korlátozottan lesz használható - hívta fel a figyelmet az igazgatóság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek