» Közel

Július a csillagles és a versenyautók hónapja lesz

| | Nem érkezett még hozzászólás
Tihanyban kortárs művészeti fesztivállal, Pécsváradon színházi találkozóval, Felsőtárkányban csillaglessel készülnek júliusban. Mogyoródon pedig már nagyon várják a július 25-én érkező Forma1-es autókat. Az Itthon blogok programajánlóiból mazsoláztunk.

ARTplacc fesztivál Tihanyban

25 évvel a trabantok és a Zimmer Ferik korszaka után Tihany ismét a keleti és nyugati világ találkozópontjává válik. Az ARTplacc nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy július 16-20. között szimbolikusan újraegyesítse Kelet-Közép-Európa kultúrafogyasztóit, akik a közelmúlt egyik legfontosabb közös történelmi pillanatára érzékeny munkákkal és művészeti projektekkel találkozhatnak a fesztivál alatt.

A művészet iránt érdeklődő laikusok, a műértők és kurátorok, a köz-és magángyűjtemények képviselői ebben az évben is különleges kulturális kaland részesévé válhatnak a Balaton parti településen, ahol a hagyományostól eltérő körülmények között mutatják be a legfrissebb kortárs művészeti törekvéseket. A fesztivál kötetlen hangulata és különleges terei révén közel hozza a valós és virtuális műveket a közönséghez, szórakoztat és elgondolkodtat, elvarázsol és részvételre késztet. További információ az Itthon a Balatonon blogban.

MOSZT – pécsváradi színházi találkozó

Pécsvárad városa és a magánszínházak csapata nagy fába vágja fejszéjét: MOSZT néven egy hétig tartó színházi találkozó lesz július 29-től augusztus 2-ig Pécsváradon. A moszt szláv nyelvekben hidat jelent, a szervezők célja, hogy összekösse a színészeket és a nézőket, a pécsváradiakat és a vendégeket, a művészetet és a hétköznapokat.

Pécsvárad egyébként több mint 10 éve szervez az augusztusi Szent István Napi ünnepségek keretei között nyári színházi előadásokat a Szent István királyunk alapította bencés monostor vár udvarában. A vár hangulata, a romok természetes díszlete sajátos hangulatot árasztva növeli minden évben a színházi estek meghittségét. Az indulás óta 13 év telt el, a kiskamasz korból lassan serdülőkorba érő színház sok örömet szerzett, ám érezhetően változtatni kellett, hogy felnőtté válhasson. A változás igénye és Galambos Zoltán kezdeményezése szerencsésen találkoztak, így közös erővel elindult a Magánszínházak Országos Színházi Találkozójának megszervezése. A fesztiválról további információkat az Itthon a Dél-Dunántúlon blogban talál.

Forma 1 Pirelli Nagydíj

2014. július 25-27. között ismét felbőgnek a motorok a mogyoródi Hungaroringen! Soha a világbajnokság eddigi történetében nem volt még akkora változás egyik évről a másikra, mint az idén: teljesen új tervezésű, modern turbó feltöltésű motorokat kellett készíteniük a résztvevőknek, ráadásul a motorerőt fokozandó, a fékezéskor keletkező energiát is kötelezően vissza kell nyerni a haladás számára.

Ez a teljesen új szisztéma természetesen egészen új tervezésű autókat is követelt, az autók megnövekedett súlya pedig ismét előtérbe helyezte a versenyzők erőteljes diétáztatását, hogy testsúlyukat is kordában tartsák, éppen a sebesség növelése miatt. További újdonságok és részletes programok az Itthon Budapesten blogban.

Éjszakai csillagvizsgálás Felsőtárkányban

Felsőtárkány közelében, a dolomitbánya udvarában 2014. július 5-én éjszaka hajnalig tartó programmal várják az érdeklődőket. Nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokat, ködöket, csillagképeket és a szervezők reményei szerint sok-sok meteort lehet majd megfigyelni. Az időjárás várhatóan kedvezni fog az egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelésekhez és a meteorvadászathoz.

"Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottávcső lesz segítségünkre. A rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. Az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosítunk" - ígérik a szervezők. További információk és megközelíthetőség az Itthon Észak-Magyarországon blogban.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.