» Közel

Kezdődik a fesztivál, lilába borult Tihany

| | Nem érkezett még hozzászólás
Most először egész héten át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő tihanyi Levendula Fesztivál. Lekvárt, szépítőszert és sört is főznek majd belőle, a programoknak köszönhetően pedig egész Tihany lilába öltözik ezen a héten.

A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében megrendezett Levendula Fesztiválnak ezúttal is a Belső-tó partja lesz a központja. A kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet - mondta Tósoki Imre, a település polgármestere az MTI-nek.

A fesztivál névadó növénye többféle formában is megtalálható a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni, tavaly óta pedig a feszivál szedd magad akcióval bővült, ami az egyik legnépszerűbb program - tette hozzá a település vezetője.

A számos rendezvény közül kiemelkedik a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató szombat délutáni hagyományőrző koncert a Kákics együttes előadásában, de  lesz Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat is, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják.  A polgármester jelezte: egy helyi vállalkozással karöltve új levendulaültetvények létrehozásán dolgoznak és a tervek között szerepel egy levendula-lepárló építése is a következő fejlesztési ciklus részeként.  

A MÁV a fesztiválra elindítja Levendula Expressz vonatát, amely Balatonfüredig közlekedik, onnan pedig transzferbuszt közlekedtet Tihanyba. A nosztalgia szerelvény és a busz jegyárairól ezen az oldalon talál bővebb információt.  

Travelo programajánlója:

- Levendula Szedd Magad: június 16-tól július 6-ig minden nap 10-től este 8-ig a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen. Aratótáska a helyszínen vásárolható: 2 000 Ft/db
- Június 17. kedd: Levendulás sütemény sütés a Tündérszigeten (Tihany, Kossuth L. u. 29.)
- Június 20. péntek: Levendula batyu készítés és levendula szörp főzés szintén  Tüdérszigeten
-  Június 21. szombat: este hatkor kirándulás az öreg levendulásba, amely a Csúcs-hegy és az Apáti-hegy között húzódik, és a Lóczy Lajos turistaúton haladva érinthetjük.
- Június 21-22.: a Tihanyi Levendulabolt udvarán levendulával szépülhetünk, miközben ízét, aromáját jazz zene kíséretében élvezhetjük.

A teljes programlistát itt találja.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
12 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.