» Közel

Kezdődik a fesztivál, lilába borult Tihany

| | Nem érkezett még hozzászólás
Most először egész héten át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő tihanyi Levendula Fesztivál. Lekvárt, szépítőszert és sört is főznek majd belőle, a programoknak köszönhetően pedig egész Tihany lilába öltözik ezen a héten.

A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében megrendezett Levendula Fesztiválnak ezúttal is a Belső-tó partja lesz a központja. A kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet - mondta Tósoki Imre, a település polgármestere az MTI-nek.

A fesztivál névadó növénye többféle formában is megtalálható a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni, tavaly óta pedig a feszivál szedd magad akcióval bővült, ami az egyik legnépszerűbb program - tette hozzá a település vezetője.

A számos rendezvény közül kiemelkedik a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató szombat délutáni hagyományőrző koncert a Kákics együttes előadásában, de  lesz Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat is, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják.  A polgármester jelezte: egy helyi vállalkozással karöltve új levendulaültetvények létrehozásán dolgoznak és a tervek között szerepel egy levendula-lepárló építése is a következő fejlesztési ciklus részeként.  

A MÁV a fesztiválra elindítja Levendula Expressz vonatát, amely Balatonfüredig közlekedik, onnan pedig transzferbuszt közlekedtet Tihanyba. A nosztalgia szerelvény és a busz jegyárairól ezen az oldalon talál bővebb információt.  

Travelo programajánlója:

- Levendula Szedd Magad: június 16-tól július 6-ig minden nap 10-től este 8-ig a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen. Aratótáska a helyszínen vásárolható: 2 000 Ft/db
- Június 17. kedd: Levendulás sütemény sütés a Tündérszigeten (Tihany, Kossuth L. u. 29.)
- Június 20. péntek: Levendula batyu készítés és levendula szörp főzés szintén  Tüdérszigeten
-  Június 21. szombat: este hatkor kirándulás az öreg levendulásba, amely a Csúcs-hegy és az Apáti-hegy között húzódik, és a Lóczy Lajos turistaúton haladva érinthetjük.
- Június 21-22.: a Tihanyi Levendulabolt udvarán levendulával szépülhetünk, miközben ízét, aromáját jazz zene kíséretében élvezhetjük.

A teljes programlistát itt találja.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.