» Közel

Gerillahorgolók támadtak a Gyermekvasútra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Fonaldíszbe öltözött a Gyermekvasút közkedvelt kocsija, amely egész nyáron vidám színekben pompázva szállítja majd az utasokat Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Gerillahorgolók díszítették fel a járművet a Közös Kötés Világnapjára, negyven kilogramm fonal felhasználásával.

Kézzel készített szárnyaskerék, fonal mozdony, és horgolt virágok is díszítik a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút egyik nyitott nyári kocsiját. A Kézimunkások Szakszervezete nevű interneten szerveződött csoport közel fél éven keresztül készítette – negyven kilogramm fonal felhasználásával – az ablakrácsokon kígyózó girlandokat, az üléstámlákat borító horgolt terítőket, valamint a nagykilátó kocsik utasterét színesítő virágokat. A csoport tizenöt tagja január óta dolgozott azon, hogy minden szövetelem elkészüljön, majd mintegy 24 órába telt azok felhelyezése a járműre.

A kicsinosított kocsi megtekintésére június 14-én, szombaton lesz először lehetőség: Hűvösvölgy állomásra 9:45-kor a horgolt dekorációval áll ki a jármű, amelyre egy óra múlva – 10 óra 45 perckor – fel is szállhatnak az utasok. A kocsi a nyáron minden nap közlekedik majd Széchenyihegy állomás és Hűvösvölgy között.

A hatvanhét éves budapesti Gyermekvasút évről évre egyre több utast vonz, az előző évben 7,2 százalékkal növekedett a forgalma, 2013-ban 376 296-an váltottak jegyet a járatokra. Összesen 500 gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, a vonatokon naponta mintegy ötven 10 és 14 év közötti gyermekvasutas teljesít szolgálatot.

A Kézimunkások Szakszervezete több méretes közlekedési eszközt is feldíszített már: villamost, metrót, sőt közterületen álló fákat is színes fonallal borítottak be. A gerillahorgolók kézimunkáival feldíszített gyermekvasúti kocsi bemutatására mindenkit szeretettel várunk!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.