» Közel

Görényolimpia, rózsafesztivál és indiánsátor vár

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szegeden téliszalámival ünneplik a hungarikumokat, a Városligetben görényolimpiát rendeznek, a Karos Spa születésnapján Mága Zoltán zenél. Programajánló a nyárra.

Nyíregyházán előrehozták a Múzeumok éjszakáját: szombaton Észak-Amerika bennszülött népeinek világát idézik fel a Kállay Gyűjteményben. Nyitnak egy élethűen berendezett westernkocsmát, ahol a régi ivók játékait is kipróbálhatják a látogatók. Lesz indiánsátor, rodeós bika bajnokság, kiállítás az észak-amerikai indiánok tárgyaiból, countrykoncert és sétakocsikázás.

Fehér farkas Nyíregyházán

A Veresegyházi Medveotthonból négy kis farkast is vendégül látnak a rendezvényen, köztük egy fehér farkast, amely Nyíregyházán született. A bátrabbak meg is simogathatják majd a szelíd állatokat. Nyíregyházán az országos programsorozatnál egy héttel korábban tartják a Múzeumok éjszakáját, hogy ne essen egybe a Sóstói Múzeumfalu hagyományos Szent Iván-éji programjával.

Zalakaroson az idén tíz éves Karos Spa Mága Zoltánnal és Szandival ünnepel, a részletes programot keretes ajánlókban találja.  

Ünnepel a Karos Spa

2014. június 19 - 22. - Csillagos éjszakák és nappalok a 10 éves Karos Spa-ban

Jubileumi ünnepség Mága Zoltánnal - június 19.
Fergeteges zenés este Szandival - június 21.
Nyári attrakciók bemutatása - Izgiland, az álom játékpark
Mesék a csillagokról, avagy égi távlatok szakképzett csillagászokkal - Utazó Planetárium egész hétvégén

2014. június 26 - 29. - Egy vidám hangulatú hétvége az "Aranyalmában"

Szezonindító buli Vastag Csabával - június 27.
Jubileumi táncok az Eraklin táncegyüttes előadásában - június 28.
Kreatív foglalkozások almás bűvölettel
Mesék a csillagokról, avagy égi távlatok szakképzett csillagászokkal - Utazó Planetárium egész hétvégén

Szalámi Szegeden

Szegeden, mint már korábban írtuk, a nyár egyik nagy attrakciója A fáraók Egyiptoma kiállítás. Annak, aki hosszú hétvégét tervez, több ajánlatunk is van a városban: június 20-án kezdődik a három napos Szőregi Rózsaünnep, amikor órákon át vonulnak a rózsákkal feldíszített kocsik a település utcáin, több ezer rózsaszálat osztogatva szét a tömegben. Persze lesznek koncertek és táncbemutatók is, sőt a híres szőregi rózsaföldeket is meg lehet nézni az ingyenes autóbuszjárattal. Egész júliusban zajlanak a szegedi várjátékok, ahol július első hétvégéjén kifejezetten gyerekek számára állították össze a programot: lesz A kis herceg mesemusical, Pocahontas és Brummi mesejáték, és Óz, a csodák csodája. A belépőjegyek ára 6-800 forint. Július végén pedig finom falatokkal és ingyenes programokkal vár a szegedi Hungarikum Fesztivál, aminek a rózsák mellett a Pick téliszalámi, a paprika, a szegedi papucs és a pálinka is témája illetve szereplője lesz.

Kutyavilág Esztergomban

Kutyásoknak ajánljuk az esztergomi Grante hotel szombati kutyás napját, ahol kirándulások, előadások, vetélkedők és grillezés várják a négylábúakat és gazdáikat. A kutyák a szálloda saját tavában is megfürödhetnek, majd fotózás és kutyafitnesz-óra várja őket. A kutyás napra a belépő ezer forint, a szállodában éjszakázók számára ingyenes.

Görényolimpia Pesten

Mindenféle kisállattal találkozhat az, aki Pesten a Városligetbe látogat. A hétvégi, ingyenes rendezvényen lesz egyebek mellett engedelmességi bemutató, koncertek, görényolimpia, harcieb-simogató és szépségversenyt is rendeznek mentett és keverék kutya kategóriákban.

A fesztiválon állatvédelemmel és -mentéssel foglalkozó szervezetek is jelen lesznek, köztük az Állatvédőrség, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata, a Noé Állatotthon Alapítvány és a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az idei újdonság egy Guinness-rekordkísérlet lesz: szombaton 11 órakor a Napozóréten a hozott állatokat - például kutyát, macskát, tengeri malacot, teknőst - kell egy időben megölelni.

Cikkünk Szeged város és a zalakarosi Karos Spa hotel támogatásával készült.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.