» Közel

Visszakérhetik az utasok a Franciaországba váltott jegyek árát

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak a Franciaországba szóló Magyarországon váltott jegyek, ülőhelyjegyek vagy egyéb helybiztosítások árát a francia vasutasok kedd este kezdődő munkabeszüntetése miatt, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedden az MTI-vel.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint közvetlen járat nincs Magyarország és Franciaország között, de az utasok Budapesten váltott jeggyel, átszállásokkal eljuthatnak Franciaországba.

Felhívta a külföldre utazók figyelmét arra is, hogy amennyiben mégis elutaznak, jegyeik záradékolásáról, azaz igazoltatásáról szükség esetén külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Az utazás megkezdése előtt a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40/49-49-49-es telefonszámán javasolt érdeklődni.

Mint már korábban írtuk, a francia állami vasúttársaság (SNCF) igazgatósága közlése szerint jelentős fennakadások várhatók szerdán Franciaországban a vasúti és a városi közlekedésben, miután négy vasutas szakszervezet határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetett. A tiltakozó megmozdulás kedd este 7 órakor kezdődik, de a jelentősebb fennakadások szerda reggeltől várhatók: a szuper-expresszeknek (TGV) és a párizsi agglomerációban a városi gyorsvasutaknak (RER) csak a fele fog járni.

Az Amszterdam és Brüsszel felé közlekedő Thalys vonatok háromnegyede indul el, Spanyolország felé viszont csak minden második. Szerdára és csütörtökre virradó éjjel pedig minden vonatot töröltek, teljesen leáll a vasúti közlekedés.

Ezzel párhuzamosan a taxisok egy európai megmozdulás (London, Madrid, Berlin, Róma, Párizs) keretében fognak tiltakozni, várhatóan a pályaudvarokra és a repülőterekre vezető utakat zárják le reggel 6 óra és este 10 óra között.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
12 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.