Visszakérhetik az utasok a Franciaországba váltott jegyek árát

Kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak a Franciaországba szóló Magyarországon váltott jegyek, ülőhelyjegyek vagy egyéb helybiztosítások árát a francia vasutasok kedd este kezdődő munkabeszüntetése miatt, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedden az MTI-vel.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint közvetlen járat nincs Magyarország és Franciaország között, de az utasok Budapesten váltott jeggyel, átszállásokkal eljuthatnak Franciaországba.

Felhívta a külföldre utazók figyelmét arra is, hogy amennyiben mégis elutaznak, jegyeik záradékolásáról, azaz igazoltatásáról szükség esetén külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Az utazás megkezdése előtt a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40/49-49-49-es telefonszámán javasolt érdeklődni.

Mint már korábban írtuk, a francia állami vasúttársaság (SNCF) igazgatósága közlése szerint jelentős fennakadások várhatók szerdán Franciaországban a vasúti és a városi közlekedésben, miután négy vasutas szakszervezet határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdetett. A tiltakozó megmozdulás kedd este 7 órakor kezdődik, de a jelentősebb fennakadások szerda reggeltől várhatók: a szuper-expresszeknek (TGV) és a párizsi agglomerációban a városi gyorsvasutaknak (RER) csak a fele fog járni.

Az Amszterdam és Brüsszel felé közlekedő Thalys vonatok háromnegyede indul el, Spanyolország felé viszont csak minden második. Szerdára és csütörtökre virradó éjjel pedig minden vonatot töröltek, teljesen leáll a vasúti közlekedés.

Ezzel párhuzamosan a taxisok egy európai megmozdulás (London, Madrid, Berlin, Róma, Párizs) keretében fognak tiltakozni, várhatóan a pályaudvarokra és a repülőterekre vezető utakat zárják le reggel 6 óra és este 10 óra között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek