» Közel

A pünkösdi királykisasszonyok hétvégéje közeleg

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nincs még programja a pünkösdi hosszú hétvégére? Gyerekekkel irány az Őrség, vagy a Hajógyári-sziget, a borrajongók pedig bármerre is induljanak, garantáltan nyitott pinceajtókat találnak!

Hétvégén nyit újra a Gyereksziget

 Az idei júniusi hétvégék is izgalmas programokat tartogatnak a Gyereksziget látogatóinak: az első, pünkösdi hosszú hétvégén a Kolompos együttes Pünkösdi királykisasszony című produkciója mellett számos érdekes programon vehetnek részt a családok a Hajógyári-szigeten. Az első hétvégén Dorka, a Bádogember és a gyáva Oroszlán kalandjait is végigkövethetik majd a nézők a Kabóca Bábszínház segítségével, a Bogár Muzsika pedig térbeli és időbeli zenei utazásra invitálja a gyerekeket. Azokat, akik elmerülnének kicsit a népi mesterségek világában, a Kukutyin és a Cifra szoba várja, táncházat és táncbemutatót a Toppantó tánccsoport tart.

A Színes faluban autentikus foglalkozások és bábelőadások segítségével Nigéria, Vietnam és Szíria szokásait, hagyományait fedezhetik fel a gyerekek, de lesz Tropicarium-sátor is, ahol reggeltől estig egzotikus és simogatható állatokat mutatnak be. A sportolni vágyókat az Öttusa Kölyök Parkba, a szórakoztató kísérleteket kedvelőket a Csodák palotája sátorba várják. Újpest Önkormányzatának jóvoltából idén is ingyenesen buszjáratok szállítják Óbudára a IV. kerületből érkezőket. Részletes programok a Gyereksziget honlapján érhetők el.

Nyitott Pince Napok a pünkösdi hétvégén

Csaknem száz pincészet tart nyitva és fogad akár előzetes bejelentkezés nélkül is a bortúrázókat országszerte a Nyitott Pince Napok keretében június 7. és 9. között. A Nyitott Pince Napokat először 1996-ban rendezték meg Magyarországon, olasz mintára. Az esemény egyre professzionálisabb előkészítésére és lebonyolítására 2001-ben jött létre a Nyitott Pincék Szövetsége.

A Nyitott Pince Napok kiterjed Magyarország szinte valamennyi borvidékére és bortermő helyére. A programhoz kapcsolódó idei újdonság a Pünkösdtől Pünkösdig Borturista Kártya, amelyet megvásárlója már a 2014-es Nyitott Pince Napokon is használhat. A kártya birtokosa 2014. június 7. és 2015. május 22. között a programhoz csatlakozó pincészetekben 20 százalék kedvezményt kap a borkóstoló és 10 százalék kedvezményt a borvásárlás árából. A résztvevők folyamatosan bővülő listája elérhető a Nyitott Pince Napok honlapján.

A Virágzás Napjai az Őrségben

Koncertek, kiállítások, valamint különböző művészeti előadások várják az érdeklődőket a 21. Virágzás Napjain, amelyet június 6. és 9. között rendeznek Őriszentpéteren. A hagyományosan pünkösdkor megrendezett művészeti fesztiválon fellép többek között a Zala Szimfonikus Zenekar, az Egy Kiss Erzsi Zene, Szokolay Dongó Balázs és a Kobzos Együttes. „A programban a művészeti programok mellett helyet kapnak a gondolatkeltő, közvetlen tudástartalmat hordozó és közvetítő előadások is. Ezek kiválasztásánál minden elképzelhető műfaj szóba jöhet, az egyetlen kritérium az, hogy minőségi legyen'' - mondta Sülyi Péter, a Virágzás Napjai főszervezője.

A fesztivál ideje alatt fiatal művészek reggelenként külön koncerteket tartanak Reggeli muzsika címmel az őriszentpéteri Malomban. A rendezvény ideje alatt, június 7-én és 8-án Gondolkodó Együttlét néven több előadást is tartanak az őriszentpéteri Pajtaszínházban. Tavalyi hétrétországi előadása után visszatér az Őrségbe a Góbi Rita Társulat is Érintések című előadásukkal. A zenei programok és előadások mellett különféle kiállítások is megtekinthetőek lesznek a fesztiválon, illetve két dokumentumfilmet is levetítenek: Sós Ágnes Szerelempatakját, és Ferenczi Gábor Overdose - Vágta egy álomért című filmjét a hírhedt magyar versenylóról.

A gyermekek számára a fesztiválon mindennap működő Iciri-piciri játszóház mellett a Budapest Bábszínház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház tart közös előadást Tíz emelet boldogság címmel. A kifejezetten családi napra tervezett pünkösdhétfőn a mesével, játékkal és zenével töltött családi délelőtt részeként Écsi Gyöngyi egy palóc népmesét is előad meseszínházában. A napokra lebontott teljes program az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.