» Közel

A pünkösdi királykisasszonyok hétvégéje közeleg

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nincs még programja a pünkösdi hosszú hétvégére? Gyerekekkel irány az Őrség, vagy a Hajógyári-sziget, a borrajongók pedig bármerre is induljanak, garantáltan nyitott pinceajtókat találnak!

Hétvégén nyit újra a Gyereksziget

 Az idei júniusi hétvégék is izgalmas programokat tartogatnak a Gyereksziget látogatóinak: az első, pünkösdi hosszú hétvégén a Kolompos együttes Pünkösdi királykisasszony című produkciója mellett számos érdekes programon vehetnek részt a családok a Hajógyári-szigeten. Az első hétvégén Dorka, a Bádogember és a gyáva Oroszlán kalandjait is végigkövethetik majd a nézők a Kabóca Bábszínház segítségével, a Bogár Muzsika pedig térbeli és időbeli zenei utazásra invitálja a gyerekeket. Azokat, akik elmerülnének kicsit a népi mesterségek világában, a Kukutyin és a Cifra szoba várja, táncházat és táncbemutatót a Toppantó tánccsoport tart.

A Színes faluban autentikus foglalkozások és bábelőadások segítségével Nigéria, Vietnam és Szíria szokásait, hagyományait fedezhetik fel a gyerekek, de lesz Tropicarium-sátor is, ahol reggeltől estig egzotikus és simogatható állatokat mutatnak be. A sportolni vágyókat az Öttusa Kölyök Parkba, a szórakoztató kísérleteket kedvelőket a Csodák palotája sátorba várják. Újpest Önkormányzatának jóvoltából idén is ingyenesen buszjáratok szállítják Óbudára a IV. kerületből érkezőket. Részletes programok a Gyereksziget honlapján érhetők el.

Nyitott Pince Napok a pünkösdi hétvégén

Csaknem száz pincészet tart nyitva és fogad akár előzetes bejelentkezés nélkül is a bortúrázókat országszerte a Nyitott Pince Napok keretében június 7. és 9. között. A Nyitott Pince Napokat először 1996-ban rendezték meg Magyarországon, olasz mintára. Az esemény egyre professzionálisabb előkészítésére és lebonyolítására 2001-ben jött létre a Nyitott Pincék Szövetsége.

A Nyitott Pince Napok kiterjed Magyarország szinte valamennyi borvidékére és bortermő helyére. A programhoz kapcsolódó idei újdonság a Pünkösdtől Pünkösdig Borturista Kártya, amelyet megvásárlója már a 2014-es Nyitott Pince Napokon is használhat. A kártya birtokosa 2014. június 7. és 2015. május 22. között a programhoz csatlakozó pincészetekben 20 százalék kedvezményt kap a borkóstoló és 10 százalék kedvezményt a borvásárlás árából. A résztvevők folyamatosan bővülő listája elérhető a Nyitott Pince Napok honlapján.

A Virágzás Napjai az Őrségben

Koncertek, kiállítások, valamint különböző művészeti előadások várják az érdeklődőket a 21. Virágzás Napjain, amelyet június 6. és 9. között rendeznek Őriszentpéteren. A hagyományosan pünkösdkor megrendezett művészeti fesztiválon fellép többek között a Zala Szimfonikus Zenekar, az Egy Kiss Erzsi Zene, Szokolay Dongó Balázs és a Kobzos Együttes. „A programban a művészeti programok mellett helyet kapnak a gondolatkeltő, közvetlen tudástartalmat hordozó és közvetítő előadások is. Ezek kiválasztásánál minden elképzelhető műfaj szóba jöhet, az egyetlen kritérium az, hogy minőségi legyen'' - mondta Sülyi Péter, a Virágzás Napjai főszervezője.

A fesztivál ideje alatt fiatal művészek reggelenként külön koncerteket tartanak Reggeli muzsika címmel az őriszentpéteri Malomban. A rendezvény ideje alatt, június 7-én és 8-án Gondolkodó Együttlét néven több előadást is tartanak az őriszentpéteri Pajtaszínházban. Tavalyi hétrétországi előadása után visszatér az Őrségbe a Góbi Rita Társulat is Érintések című előadásukkal. A zenei programok és előadások mellett különféle kiállítások is megtekinthetőek lesznek a fesztiválon, illetve két dokumentumfilmet is levetítenek: Sós Ágnes Szerelempatakját, és Ferenczi Gábor Overdose - Vágta egy álomért című filmjét a hírhedt magyar versenylóról.

A gyermekek számára a fesztiválon mindennap működő Iciri-piciri játszóház mellett a Budapest Bábszínház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház tart közös előadást Tíz emelet boldogság címmel. A kifejezetten családi napra tervezett pünkösdhétfőn a mesével, játékkal és zenével töltött családi délelőtt részeként Écsi Gyöngyi egy palóc népmesét is előad meseszínházában. A napokra lebontott teljes program az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
12 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
15 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.