Királyi panoráma a fellegvár felett

Saját konyhakertből dolgozó chef, ebéd előtti szauna, a kávéhoz pedig szuperpanoráma várja a Visegrádi Silvanus vendégeit. Teszteltük a hotel konyháját és szolgáltatásait.

Akár egy napot, akár egy hosszabb hétvégét töltünk Visegrádon, programból és látnivalóból évszaktól függetlenül találunk bőséggel. Benéztünk a magaslaton álló Silvanus hotelbe, hogy kiderítsük, mi vár ránk a Pilis szívcsakrájában.

 

Retró forma a zöldben
Galéria: Silvanus
Fotó: Hotel Silvanus

 

Kandalló és szívcsakra

 

A hotel ugyanis weboldalán azt írja magáról, itt található a Föld szívcsakrája: "A női minőség központja a Visegrádi várhegyen, a férfi központja a Börzsönyben fekszik. A két pólus közötti legsűrűbb energiaáramlás a Visegrád – Nagymaros tengely mentén mérhető a Fekete Hegyen. Ez az áramlás lengi át a Silvanus szállodát." Emiatt létesítettek bioenergetikai központot is a hotelben, mely a természetes és keleti gyógymódok ötvözésével igyekszik gyógyítani a szállóvendégeket.

Mint megtudtuk, a jelenleg 150 szobás hotelt több mint húsz éve folyamatosan bővítik, új épületszárnyat toldottak hozzá és két új emeletet építettek rá. Az első és második emelet folyosó és szobái berendezéseinek stílusában még őrzi az eredeti hotel emlékét, és bár jól látszik állapotában az új, felső két emelettől való különbözősége, az itt található szobák egy része nem is olyan régen kapott új köntöst. A kisebb alapterületű szobák falait ugyan nem mozgatták, mégis nagyobbnak tűnik a magasított ágy és a hozzá tartozó párnás ágyfelvég miatt, miközben helyes foteleket és új lámpákat is kapott. A fürdőszobák műanyag belső burkolatát megtartották, de új polcokat szereltek bele.

 

Pancsolni is lehet
Galéria: Silvanus
Fotó: Hotel Silvanus

A hotelbe 13 gyönyörű, fatüzeléses kandallót építettek, közülük az egyiket a medence-részlegen találjuk, amelynek hangulatát talán télen lehet igazán átérezni, és ahol a bárpult előtti pihenésre kijelölt kőülőkét is fűthetővé tették. Praktikus ötlet, mert nem fázik fel az ember vizes fürdőruhával a kövön ülve, és a terebélyesebb úszónadrágok is pillanatok alatt száradnak. Mert úszni és áztatni magunkat a jacuzziban itt is lehet, hogy aztán a tepidárium szaunáiban és gőzkabinjaiban melegedjünk fel, vagy szippantsunk mélyeket a szárított növényekkel burkolt aroma-, vagy a párás sókabinban.

 

Kovászos uborka a kertben

 

A szálloda kora nyártól ötliteres üvegekben teszi ki a napra uborkáit, majd megérve, lehűtve ez kerül az étkezőasztalra. De eltesznek lecsót és kompótot is, és házi lekvárt főznek a közelben élő termelők gyümölcseiből, sőt saját bodzaszörpöt készítenek, fogásaikhoz pedig frissen egy kis fűszernövényt szednek a hotel végében található fűszeres kertből. A házias ízeket részben ezeknek a helyben és frissen begyűjtött alapanyagoknak köszönhetik, és persze a chef szaktudásának.

 

Madártej
Galéria: Silvanus
Fotó: Hotel Silvanus

Ott jártunkkor mi két vadételt kóstoltunk meg, egy pácolt őzpecsenyét ribizlimártással, és egy vadragulevest, amely pont annyira volt mustárosan krémes, hogy maradandó örömélményt okozhasson ízlelőbimbóinknak. De nem akartuk kihagyni a hotel legnépszerűbb házi desszertjét, a madártejet sem, amelyet helyes apró hablabdákkal tálalnak, és éppen úgy készítik, mint ahogy azt sokan a nagymamáinktól megszokhattuk.

Előfoglalási akció a Silvanusban
Nyaraljon előszezoni áron! Előfoglalási kedvezmények kétéjszakás, félpanziós nyári kikapcsolódásra. Az akció május 31-ig történő foglalásnál érvényes. A Silvanusban SZÉP kártyával is fizethet! (X)

 

A hotel vasárnapi brunch-ai egyre népszerűbbek, sokan ugyanis kirándulás közben vagy után, egy kiadós vasárnapi ebédre térnek csak be. Ha fürdőfelszerelést is hoznak magukkal, a wellnessrészlegben piheghetik le a felszedett kalóriákat, vagy ázhatnak kicsit ebéd előtt.

 

A panorámát kell megfizetni

 

Ha jól választunk szobát, az ország egyik legszebb panorámáját kapjuk: a Fellegvár és a Dunakanyar látványát nyújtó lakosztályok teraszain igazán remek elkortyolni a délutáni feketét, de tény, hogy az erdőre néző szobák is hangulatosak, világosak.

 

Panorámás medence
Galéria: Silvanus
Fotó: Hotel Silvanus

Persze, ha utóbbit választanánk, akkor sem maradunk le a prémium panorámáról, a kert napágyaiból szemlélve például egyenesen úgy tűnik, mintha a kinti medencének végtelenített pereme lenne, tartalma pedig a hegy tetejéről vízesésként hullana a mélybe. A hotel ugyanis épp a Dunakanyar fölé magasodó hegy tetején áll: ha energiaáramlást nem is érzékeltünk, a szívcsakra igazán fantasztikus élményt nyújtó hely.

 

Időutazásra is van esély

 

Előfordulhat, hogy épp egy tógapartiba csöppenünk, miközben cserépedényekben felszolgált és borban gazdag luculluszi lakomákat falatozgatunk. Vagy reneszánsz királyi lakomán ülhetünk, ahol mindenki a saját ötágú villájával ehet.

Egy biztos: unatkozni csak az fog itt a hegy tetején, aki nagyon akar. A hotel recepcióján közel harmincféle program közül választhatunk, legyen az földön, vízen vagy levegőben. Vadászhat szarvasgombára, amiből aztán később ebédet főznek a hotelben, hajózhat Visegrád és Esztergom között, ahol a vacsorát már a narancsos naplemente díszletében költheti el, kicsit vastagabb költségvetéssel pedig a Dunakanyar látképét még helikopterről is lencsevégre kaphatja. De ha csak egy rövid túrára indulnánk olyan kihagyhatatlan látnivalók irányába, mint a kilátó, a vár, a palota vagy a vadaspark, akkor sem kell messzire mennünk és még fizetnünk sem. A hotel vendégeinek ugyanis ingyenes, buszos kirándulásokat szerveznek a környék nevezetességeihez.

Visegrád top 5 Travelo tipp
1. A Palotajátékok júliusban: idén július 11-13 között rendezik meg a nemzetközi palotajátékokat, ahol középkori díszletek között találhatjuk magunkat. Lesznek lovagi tornák, királyi borudvar, reneszánsz lakomák és persze koncertek is. A tornákra a felnőttjegyek 1900-3500 forint közötti áron kaphatók.
2. Aki csendesebb körülmények között élvezné a Fellegvárat és a Mátyás Király Múzeumot, az 1100 forintért bármikor megteheti, hétfő kivételével. A Salamon-toronyba és a történelmi játszóparkba külön belépőjegy érvényes. A játszóparkot gyerekesek semmiképp ne hagyják ki: itt illatos növények között állnak a Mátyás király történetét idéző játékok és látványosságok, vadaskerttől remetelakon át sárkányszekérig és labirintusig.
3. A legszebb panorámáért érdemes felmászni a Nagyvillámon magasodó Zsitvay-kilátóba, ahonnét egyszerre láthatjuk a Pilist és a Börzsönyt is. Innét látható legnagyobb látószögben a Dunakanyar. Fotósoknak kötelező!
4. Életunt tinédzserek is élvezni fogják a Canopy-drótkötélpályát és a téli-nyári bobpályát, melyeket a Silvanustól nem messzire, a Zsitvay-kilátó alatt találunk. Ugyanitt a minigolfpálya kicsit nyugisabb szórakozási lehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak is.
5. A mogyoróhegyi kisállatkert. A másfél hektáros vadbemutató kertben gímszarvasok és vaddisznók élnek. A kertet kiépített úton járhatjuk be, tetejére lépcsősor vezet fel. Két játszóteret is találunk a közelben, a Népi játszóteret és a Bemutató játszóteret, és végigsétálhatunk a Mogyoróhegyi tanösvényen is, mely a környék élővilágát mutatja be.

 Cikkünk elkészítését a Silvanus Hotel támogatta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek