» Közel

Új egyenruhában ellenőriznek a MÁV kalauzai

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egyelőre még csak száz vasúti dolgozó teszteli a ruhákat egy hónapon keresztül, és csak Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében találkozhatunk velük. Az MÁV szerint az új ruhák alapanyaga korszerű, lélegző, és viselete is praktikus.
Fotó: MÁV Zrt.

A MÁV Csoport munkavállalói a tervek szerint új, szebb és kényelmesebb egyenruhákban szolgálják ki az utasokat a jövőben. Jelenleg 100 önkéntes jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi szolgálattevő teszteli munka közben – Budapest, Nyíregyháza és Pécs térségében – az új uniformisokat, május közepéig. Tapasztalataik alapján alakítanak a ruhákon, és rendszeresítik azokat a vasútvállalatnál- írja szerdai közleményében a MÁV.

A szolgáltatásaiban folyamatosan megújuló MÁV Csoport arculati változásainak részeként a vasutas egyenruhákat korszerűbbekre tervezi cserélni a jövőben. Olyan új egyen- és formaruhát fejleszt és vezet be a MÁV csoportszinten, amely a mostaninál célszerűbb, egyúttal komfortosabb viseletet nyújt, valamint előnyösebb megjelenést biztosít a munkatársainak. Az új kollekció fejlesztésének sikerességét célozva – a gyakorlati tapasztalatszerzés érdekében – a vállalat próbahordással teszteli a ruhákat egy hónapon át.

Már folyik az új uniformisok tesztelése, amire 50 MÁV-os és 50 MÁV-START-os dolgozó önkéntesen vállalkozott: jegyvizsgálók, pénztárosok, forgalmi szolgálattevők. Utasaink a május közepéig tartó tesztidőszakban Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében találkozhatnak az új egyenruhákat viselő kollégákkal. A tesztidőszak végén munkatársaink jelzik észrevételeiket, véleményüket, s azok alapján készül etalon kollekció, alakul ki a végleges arculat, szabásvonalak és méretválaszték. Majd a vasúttársaság közbeszerzési eljárás keretében keres gyártót.

Fotó: MÁV Zrt.

A MÁV más egyen- és formaruházatot rendszeresített vállalatok – köztük a GYSEV – tapasztalatait felhasználva, azokat a vasúti üzemvitel jellegéhez igazítva indította el a ruházat megújítását, a szakszervezetekkel egyetértésben, velük folyamatosan egyeztetve. Az új ruhák alapanyaga korszerű, lélegző, emellett a viselés praktikusságára is tekintettel van. A próbahordás és viselés célja, hogy minden esetleges hiba, korrigálásra kerüljön, és a végleges ruhadarabok messzemenően megfeleljenek a munkavállalói igényeknek.

Az új egyen- és formaruházatra fokozatosan áll majd át a MÁV és a MÁV-START. Fontos szempont az is, hogy az új ruhaellátás ne jelentsen többletköltséget a jelenlegi öltözethez képest.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.