Elindultak a mini hajók és mini vonatok Szarvason

Közel 280 méternyi mini vasúti sín, számos mini alagút és egy mini Balaton. Mától a magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másai is megtalálhatók a szarvasi Mini Magyarország makettparkjában.

Idén tavasszal új makettekkel bővült a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, ahol mintegy félszáz épület, mozdony és hajó kicsinyített mása látható. Magyarország emblematikus épületei közül több meg is szólal: ritkaságnak számító hangfelvételek és dallamok csendülnek fel a mini épületekből, míg a vasút- hajómakettek gombnyomásra indulnak a mini síneken, a mini Balatonon vagy a mini Dunán. 

Nohab mozdony is helyet kapott a Mini Magyarország makettparkjában. Galériáért kattintson a fotóra!
Galéria: Interaktív Mini Magyarország
Fotó: Mini Magyarország

A történelmi Magyarország közepén található parkban helyet kapott a Heves gőzmozdony, az Árpád sínbusz, és a balatoni nyaralókban nosztalgikus emlékeket idéző Nohab mozdony kicsinyített mása is. Ezeket nemcsak nézni, de irányítani is lehet: a mozdonyok egy gombnyomásra indulnak a következő állomásra, és olyan állomások között közlekednek, mint a mezőtúri, a tószegi, a mártélyi, a kétegyházi, a mosonmagyaróvári, a búcsúszentlászlói, az almási, vagy a bátaszéki vasútállomás. De láthatjuk a Balaton legendás hajóit, köztük a Schärenkreuzer, a Kalóz, a Dragon, a Jolle, a Beluga, vagy a „Földkerülő" Szent Jupát alapmodelljét, a Balaton 31-et, ahogy a mini magyar tenger hullámain ringatóznak.

Az új vasút- és hajómakettek, mini állomásépületek mellett számos korábban bemutatott makett is interaktív funkciókkal egészült ki. A Debreceni Református Nagytemplomból az „Erős vár a mi istenünk", Luther Márton korálja hallatszik, a Jáki templomból gregorián dallam, a Szegedi Dómból pedig a híres harangjáték csendül fel. A mini Pécsi Dzsámiból a müezzin imára hívó hangja hallatszik. Azok számára, akik jártak már a Mini Magyarország makettparkban, ismerősek az interaktív megoldások, hiszen a mini Operaházból már tavaly nyár óta hallható a híres Melis-ária, az Egri vár makettjében a törököknek szóló elszánt üzenetként kifüggesztett koporsó pedig egy gombnyomásra emelkedik ki a várfal mögül.

Mini Magyarország
Felnőtt jegy: 900 Ft
Gyerek, diák, nyugdíjas jegy: 650 Ft
Kombinált belépő, amely a szarvasi arborétumba is érvényes: felnőttnek 1600, gyereknek 1100 Ft.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek