» Közel

Elindultak a mini hajók és mini vonatok Szarvason

| | 4 komment
Közel 280 méternyi mini vasúti sín, számos mini alagút és egy mini Balaton. Mától a magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másai is megtalálhatók a szarvasi Mini Magyarország makettparkjában.

Idén tavasszal új makettekkel bővült a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, ahol mintegy félszáz épület, mozdony és hajó kicsinyített mása látható. Magyarország emblematikus épületei közül több meg is szólal: ritkaságnak számító hangfelvételek és dallamok csendülnek fel a mini épületekből, míg a vasút- hajómakettek gombnyomásra indulnak a mini síneken, a mini Balatonon vagy a mini Dunán.

A történelmi Magyarország közepén található parkban helyet kapott a Heves gőzmozdony, az Árpád sínbusz, és a balatoni nyaralókban nosztalgikus emlékeket idéző Nohab mozdony kicsinyített mása is. Ezeket nemcsak nézni, de irányítani is lehet: a mozdonyok egy gombnyomásra indulnak a következő állomásra, és olyan állomások között közlekednek, mint a mezőtúri, a tószegi, a mártélyi, a kétegyházi, a mosonmagyaróvári, a búcsúszentlászlói, az almási, vagy a bátaszéki vasútállomás. De láthatjuk a Balaton legendás hajóit, köztük a Schärenkreuzer, a Kalóz, a Dragon, a Jolle, a Beluga, vagy a „Földkerülő” Szent Jupát alapmodelljét, a Balaton 31-et, ahogy a mini magyar tenger hullámain ringatóznak.

Az új vasút- és hajómakettek, mini állomásépületek mellett számos korábban bemutatott makett is interaktív funkciókkal egészült ki. A Debreceni Református Nagytemplomból az „Erős vár a mi istenünk”, Luther Márton korálja hallatszik, a Jáki templomból gregorián dallam, a Szegedi Dómból pedig a híres harangjáték csendül fel. A mini Pécsi Dzsámiból a müezzin imára hívó hangja hallatszik. Azok számára, akik jártak már a Mini Magyarország makettparkban, ismerősek az interaktív megoldások, hiszen a mini Operaházból már tavaly nyár óta hallható a híres Melis-ária, az Egri vár makettjében a törököknek szóló elszánt üzenetként kifüggesztett koporsó pedig egy gombnyomásra emelkedik ki a várfal mögül.

Mini Magyarország
Felnőtt jegy: 900 Ft
Gyerek, diák, nyugdíjas jegy: 650 Ft
Kombinált belépő, amely a szarvasi arborétumba is érvényes: felnőttnek 1600, gyereknek 1100 Ft.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
15 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
29 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.