Szürcsöljön phót, szedjen medvehagymát!

Budapesten levesek, oldtimerek és gyermekvasút, Orfűn medvehagyma fesztivál, Etyeken piknik, Bábolnán sonkák, Szegeden gitárvirtuózok várják a turistákat a hétvége folyamán.

 

Az előrejelzések szerint igazi tavaszi időnk lesz a közelgő hétvégén: szombaton 17 foknak, vasárnap pedig 19 foknak örülhetünk. Az ég ugyan felhős lesz, de az oldalak többsége szerint eső nem különösebben várható (a Köpönyeg által előrejelzett vasárnapi záporokkal meg nem foglalkozunk). Így aztán nyugodtan tervezhetjük a kirándulást, piknikezést vagy éppen gasztrofesztiválokon tobzódást.

Budapesten április 11-13. között rendezik meg a Leves És Főzelék Fesztivált a Palotanegyedben, ahol a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy száz féle különböző ízesítésben kóstolhatjuk meg. A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. Lesz orosz borscs, francia hagymaleves, német sörleves, thai Tom Yum, japán miso, indiai currys csirkeleves, és persze vietnami pho is. Egy kis adag levest vagy főzeléket feltéttel (3dl) 500 forintért, közepes adagot (5dl) 1000 forintért, nagy adagot (7,5dl) pedig 1500 forintért lehet majd megvásárolni.

Készül a csirkemelles zöldborsófőzelék Galéria: Travelo programajánló 15. hétFotó: Hoberman Collection / Europress / Getty

A Baranya megyei Orfűn az éves Medvehagyma Fesztivált tartják ezen a hétvégén, április 12-én és 13-án. A rendezvényen a medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket. Tavaly mi is ellátogattunk a fesztiválra, beszámolónkat itt tudja elolvasni. Ha a medvehagymás fagyi és egyéb bizarr fogások helyett inkább már a húsvéti sonkát választaná ki, Bábolnán egy komplett Sonka Fesztivál keretében teheti ezt meg a hétvégén.

Már csak bele kell harapni Galéria: Travelo programajánló 15. hétFotó: Pablo Blazquez Dominguez / Europress / Getty

Aki pedig a fenti fogásokat inkább egyetlen helyen venné magához, irány Etyek, ahol 12-én, szombaton tartják a Tavaszi Pikniket. Vigyen egy nagy pokrócot, terítse le valamelyik kert végébe, a finom falatokról, jó zenéről és jó borokról a helyiek gondoskodnak. Ősszel nagyon szerettük ezt a rendezvényt, ha kíváncsi miért, ide kattintson.

Az idő miatt ne aggódjon, most is ilyen jó lesz Galéria: Travelo programajánló 15. hétFotó: dá / Urbanista blog

Ha a nagy zabálás helyett más program után nézne, Budapesten a Vasúttörténeti Parkban régi autócsodákat nézegethet az Oldtimerek Hétvégéjén április 11-13. között. Aki kirándulni indul, útvonala feltétlenül érintse a Gyermekvasutat, szombaton ünneplik a Gyermekvasút Napját. Zenerajongóknak pedig Szeged lesz az ideális hétvégi célpont, itt ugyanis Nemzetközi Gitárfesztivált tartanak április 10-13. között.

A Nemzetközi Gitárfesztivál a nemrég elhunyt Paco de Luciának is emléket állít Galéria: Travelo programajánló 15. hétFotó: Andy Sheppard / Europress / Getty
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek