» Közel

Szombaton ünnepel a Gyermekvasút

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton április 12-én, szombaton tartják a Gyermekvasút Napját, ami egyben a Kisvasút Napja is. A budapesti gyermekvasút népszerű közlekedési eszköz a kirándulók és természetjárók körében, főként a gyerekekkel utazók számára. Egy év alatt 7,4 százalékkal nőtt az utas-szám, tavaly közel 380 ezren vonatoztak a Gyermekvasúton.

Április 12-én, szombaton, az idén 85 éves, nemrég felújított nosztalgia motorvonati szerelvénnyel is utazhatnak az érdeklődők. A kisvasút napi különvonat menetrend szerint 10:50 órakor indul Széchenyi-hegy állomásról Hűvösvölgy állomás felé, és Virágvölgy és Hárs-hegy állomáson a fotózni vágyók kedvéért pár perccel több ideig várakozik.

A gyermekvasutasok a Gyermekvasút napján színes programokkal, kiállításokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehetőség nyílik Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Múzeum és a Vontatási telep megtekintésére is.

A természetkedvelők túrával egybekötött erdőismereti foglalkozáson vehetnek részt. A Hárs-hegy állomásról induló séta az erdőn át tart majd Hűvösvölgy felé. Útközben szakavatott erdőpedagógus vezetésével ismerkedhetnek meg a környék erdőinek növény- és állatvilágával az érdeklődők.

A Kisvasút napjának ünnepélyes megnyitójára délelőtt 10 órakor Széchenyi-hegy állomáson kerül sor, ahol térzene várja az érkezőket. A rézfúvós zenét a Gyermekvasút nosztalgia zenekara szolgáltatja.

A kisvasút napi különvonatra részvételi jegyet a rendezvény napján, a vonat indulása előtt, Széchenyi-hegy állomáson lehet váltani. A részvételi jegy felnőtteknek 1500 Ft, hattól tizennégy éves korig 900 forint, hat év alatt ingyenes. A jegyárban az utazás mellett a Hűvösvölgyben fogyasztható ebéd is benne van. A kisvasúti napon az utolsó vonat Hűvösvölgyből 17:00 órakor indul.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
32 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.