» Közel

Interaktív pezsgőbár nyílt a Madách téren

| | Nem érkezett még hozzászólás
Palackkerék a bárpult mögött, buborékos italok kóstolósora és élményalapú oktatás a pezsgőről. A márciusban megnyílt Double Bubble pezsgőbár azt akarja megmutatni, hogy a pezsgők világa a borokéhoz hasonlóan sokszínű.

A Madách téren megnyílt pezsgőbárban nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de a betérőkkel a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket is megismertetik. A borkedvelők mellett a minőségi pezsgők rajongói ugyanis egyre többen vannak hazánkban, és bár a pezsgőkultúra útjában itthon sok tévhit és előítélet áll, a Double Bubble pezsgőbár ezek ellen sorakoztatja fel meggyőző kínálatát – írják közleményükben.

Akit a buborékos italok története és sajátos tulajdonságai is érdekelnek, az a bárban többféle kóstolószett közül választva ismerheti meg azokat. Kóstolhat majd hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy igazi champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, több champagne kóstolásával pedig a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet meg. A legjobb hazai pezsgők, proseccók és spanyol cavák mellett pedig a Champagne-t is felfedezheti magának.

A pohár mellé pedig információt is kap, legyen az a tradícióiról és tévedhetetlen stílusáról híres Taittinger ház, az ikonikus Roederer, az egyedi tételeket felsorakoztató Alfred Gratien vagy egy champagne-i kistermelő, David Bourdaire gyümölcsös tételei. A kóstolást és a választást sommelierek segítik, a vendégek a termelő régiókról szóló magazint lapozgathatnak, vagy a teraszról egy plazma tévén keresztül követhetik a termőhelyről és a pezsgőgyártás lépéseiről szóló képsorokat.

A pezsgőket kiegészítő ételek és a menüsor kialakítása a korábban a Pastrami étterem konyhafőnökeként ismert Magos Zoltán chef nevéhez fűződik. Így aztán a klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár és az áfonyás libamájpástétom is szerepel a kísérőfalatok között.

A bár kialakításánál a tulajdonosok célja a közösségi élmény hangsúlyozása volt, ezért a teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál, a vendéglátó területet pedig egyetlen hatalmas térré alakítja. A tervezők a bárpult mögötti champagne-fal fényes fekete felületével és beépített világításával az ikonikus pezsgőmárkák arculatát szerették volna kiemelni, míg a rendhagyó körkörös elrendezés a palackok elforgatásával teszi az összhatást mozgalmassá.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.