Interaktív pezsgőbár nyílt a Madách téren

Palackkerék a bárpult mögött, buborékos italok kóstolósora és élményalapú oktatás a pezsgőről. A márciusban megnyílt Double Bubble pezsgőbár azt akarja megmutatni, hogy a pezsgők világa a borokéhoz hasonlóan sokszínű.

A Madách téren megnyílt pezsgőbárban nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de a betérőkkel a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket is megismertetik. A borkedvelők mellett a minőségi pezsgők rajongói ugyanis egyre többen vannak hazánkban, és bár a pezsgőkultúra útjában itthon sok tévhit és előítélet áll, a Double Bubble pezsgőbár ezek ellen sorakoztatja fel meggyőző kínálatát – írják közleményükben.

 

Galéria: PezsgőbárFotó: Pezsgőbár

Akit a buborékos italok története és sajátos tulajdonságai is érdekelnek, az a bárban többféle kóstolószett közül választva ismerheti meg azokat. Kóstolhat majd hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy igazi champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, több champagne kóstolásával pedig a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet meg. A legjobb hazai pezsgők, proseccók és spanyol cavák mellett pedig a Champagne-t is felfedezheti magának.

 

Galéria: PezsgőbárFotó: Pezsgőbár

A pohár mellé pedig információt is kap, legyen az a tradícióiról és tévedhetetlen stílusáról híres Taittinger ház, az ikonikus Roederer, az egyedi tételeket felsorakoztató Alfred Gratien vagy egy champagne-i kistermelő, David Bourdaire gyümölcsös tételei. A kóstolást és a választást sommelierek segítik, a vendégek a termelő régiókról szóló magazint lapozgathatnak, vagy a teraszról egy plazma tévén keresztül követhetik a termőhelyről és a pezsgőgyártás lépéseiről szóló képsorokat.

A pezsgőket kiegészítő ételek és a menüsor kialakítása a korábban a Pastrami étterem konyhafőnökeként ismert Magos Zoltán chef nevéhez fűződik. Így aztán a klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár és az áfonyás libamájpástétom is szerepel a kísérőfalatok között.

 

Galériáért kattintson a fotóra!
Galéria: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár

A bár kialakításánál a tulajdonosok célja a közösségi élmény hangsúlyozása volt, ezért a teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál, a vendéglátó területet pedig egyetlen hatalmas térré alakítja. A tervezők a bárpult mögötti champagne-fal fényes fekete felületével és beépített világításával az ikonikus pezsgőmárkák arculatát szerették volna kiemelni, míg a rendhagyó körkörös elrendezés a palackok elforgatásával teszi az összhatást mozgalmassá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek