» Közel

Hétvégi programok csajos macarontól férfias extrémsportokig

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szikrázó napsütésre, és akár koranyári hőmérsékletekre is készülhetünk a közelgő hétvégén. Így bármilyen programot is választunk, a lényeg, hogy szabadtéren rendezzék meg. Na jó, az esték még hűvösek, ekkor szóba jöhetnek a beltéri programok is: mondjuk egy jó kis mozi!

Bár az össznépi macaron láz 2012 óta már némiképp alábhagyott, aki továbbra is rajong az apró, szivárványszínű francia édességért, március 20-án, a Macaron napon megkaphatja a maga dózisát belőle. A helyszín a Bálna Budapest, ahol délután 3-tól este 9-ig várják az érdeklődőket. A belépő 2200 forintot kóstál, a részletes programot ide kattintva lehet átböngészni. Nekünk tavaly a Sofitel Paris Budapest éttermének macaronjai ízlettek legjobban, ők idén is kiállítanak, érdemes lesz náluk kóstolni!

A gasztronómiai megmozdulásoknál maradva, Egerben, az Agria Park díszkertjében Országos Pálinkafesztivált tartanak március 21-22-én. Csopakon pedig még egy utolsó nagy disznóölésre várják az érdeklődőket március 22-én a Boros Toros keretében, hogy aztán a tavasz véglegesen átvehesse a hatalmat. Aki pedig megadná a módját a vasárnapi ebédnek, válasszon egy menő éttermet a hétvégén záró Országos étteremhét kínálatából. Olyan helyek kínálnak háromfogásos ebédet 3300 forintért, mint a Ring az Andrássy úton, vagy a Rosinante Szigetmonostoron.

Ha jót ettünk-ittunk és megfelelő időmennyiséget töltöttünk a napsütésben, este üljünk be egy jó filmvetítésre! Az Észt hét keretében a Baltikum legészakibb országának kultúrájával ismerkedhetünk meg, a háborús drámától kezdve a szerelmesfilmen és anti-westernen át egészen a rövidfilm-musicalig sokféle műfajjal lehet majd találkozni. Vetítések Szegeden, Debrecenben és Budapesten is lesznek egészen április 4-ig, de az ország gasztrokultúrájával, vagy éppen meséivel is megismerkedhetünk. A részletes programot ide kattintva találják.

Az extrémsportok rajongóinak a Corvin moziban a helye március 20-22. között, itt rendezik meg ugyanis a A Banff Hegyifilm Fesztivált. A rendezvényen nem a klasszikus értelemben vett mozifilmek, hanem több filmből programok szerepelnek műsoron. Egy adott program központi elemét egy hosszabb, 40-50 perces dokumentumfilm jelenti, amit 10 - 25 perces rövidfilmek és a legújabb technikákkal készített videóklipek gyűjteménye egészít ki. Az így összeállított 90 perces filmblokkok színes, változatos és szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű outdoorsport és filmrajongók számára is. Egy ilyen filmcsomagra 2400 forintért ülhetünk be, napijegyet 3800 forintért kínálnak. Részletes program itt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
14 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
28 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.