Hétvégi programok csajos macarontól férfias extrémsportokig

Szikrázó napsütésre, és akár koranyári hőmérsékletekre is készülhetünk a közelgő hétvégén. Így bármilyen programot is választunk, a lényeg, hogy szabadtéren rendezzék meg. Na jó, az esték még hűvösek, ekkor szóba jöhetnek a beltéri programok is: mondjuk egy jó kis mozi!

Bár az össznépi macaron láz 2012 óta már némiképp alábhagyott, aki továbbra is rajong az apró, szivárványszínű francia édességért, március 20-án, a Macaron napon megkaphatja a maga dózisát belőle. A helyszín a Bálna Budapest, ahol délután 3-tól este 9-ig várják az érdeklődőket. A belépő 2200 forintot kóstál, a részletes programot ide kattintva lehet átböngészni. Nekünk tavaly a Sofitel Paris Budapest éttermének macaronjai ízlettek legjobban, ők idén is kiállítanak, érdemes lesz náluk kóstolni!

Ajándék macaronok a tavalyi rendezvényen
Galéria: Travelo programajánló 12. hét
Fotó: mimi / Travelo

A gasztronómiai megmozdulásoknál maradva, Egerben, az Agria Park díszkertjében Országos Pálinkafesztivált tartanak március 21-22-én. Csopakon pedig még egy utolsó nagy disznóölésre várják az érdeklődőket március 22-én a Boros Toros keretében, hogy aztán a tavasz véglegesen átvehesse a hatalmat. Aki pedig megadná a módját a vasárnapi ebédnek, válasszon egy menő éttermet a hétvégén záró Országos étteremhét kínálatából. Olyan helyek kínálnak háromfogásos ebédet 3300 forintért, mint a Ring az Andrássy úton, vagy a Rosinante Szigetmonostoron.

Csopakról nagyok sok út vezet a borospincékbe
Galéria: Travelo programajánló 12. hét
Fotó: bocifiu / Indafotó

Ha jót ettünk-ittunk és megfelelő időmennyiséget töltöttünk a napsütésben, este üljünk be egy jó filmvetítésre! Az Észt hét keretében a Baltikum legészakibb országának kultúrájával ismerkedhetünk meg, a háborús drámától kezdve a szerelmesfilmen és anti-westernen át egészen a rövidfilm-musicalig sokféle műfajjal lehet majd találkozni. Vetítések Szegeden, Debrecenben és Budapesten is lesznek egészen április 4-ig, de az ország gasztrokultúrájával, vagy éppen meséivel is megismerkedhetünk. A részletes programot ide kattintva találják.

Észt kislány népviseletben
Galéria: Travelo programajánló 12. hét
Fotó: Szasema / Indafotó

Az extrémsportok rajongóinak a Corvin moziban a helye március 20-22. között, itt rendezik meg ugyanis a A Banff Hegyifilm Fesztivált. A rendezvényen nem a klasszikus értelemben vett mozifilmek, hanem több filmből programok szerepelnek műsoron. Egy adott program központi elemét egy hosszabb, 40-50 perces dokumentumfilm jelenti, amit 10 - 25 perces rövidfilmek és a legújabb technikákkal készített videóklipek gyűjteménye egészít ki. Az így összeállított 90 perces filmblokkok színes, változatos és szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű outdoorsport és filmrajongók számára is. Egy ilyen filmcsomagra 2400 forintért ülhetünk be, napijegyet 3800 forintért kínálnak. Részletes program itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek