» Közel

A barlangászok, szaunázók és böllérek hónapja

| | Nem érkezett még hozzászólás
Március a kedvezményes barlangtúrák, a törölközőt lengető szaunamesterek és a kollektív hízóvágás időszaka. A tavasz első hónapja sem telik eseménytelenül, mutatjuk, mikor mit érdemes csinálni az ország különböző szegletében.

Izzadhatunk meztelenül kilencven fokban, hurkázhatunk egy csapatban a barátokkal, játszhatunk huszárosat díszmagyarban Szolnok belvárosában, de egy csepeli bunkerből is kimenekülhetünk pénzért, időre. A Magyar Turizmus Zrt. blogválogatásának új, havonta jelentkező programajánló sorozata következik.

Balatonon barlangásszon!

Márciusban minden héten más-más nemzeti park területén található kiállítóhelyek várják kedvezményekkel a látogatóikat. Idén ugyanis a Vidékfejlesztési Minisztérium először hirdette meg Barlangolás elnevezésű kampányát, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a föld alatt rejlő, kevésbé ismert értékeinkre is.

A Balaton régió barlangjait március 24. és 31. között érdemes felkeresni, amikor a balatonfüredi Lóczy-barlang, a Szentgáli-kőlik és a balatonedericsi Csodabogyós-barlangot is kedvezményesen látogathatjuk. Nemcsak olcsóbb belépőkkel, de ezúttal barlangmesével, kőzetcseppentéssel és éjszakai barlangtúrával is várják az érdeklődőket. Az Itthon a Balatonon blog oldalán a barlangászáshoz egy online kvízjáték is kapcsolódik, a részletekért és a nyereményekért érdemes idekattintani.

Baranyában szaunázzon ingyen!

Az ország legnagyobb szaunarendezvényét márciusban Magyarhertelenden érdemes keresni. A szaunázás baranyai hívei örülhetnek, március 7. és 9. között a Magyarhertelendi Termálfürdőben rendezik meg a Szauna Szeánsz Oscar III. középdöntőjét. A verseny során a szaunamesterek nemcsak a különleges legyezési technikáikat mutathatják be, de a felöntésekhez használt aromakompozícióikat is.

A versenyszeánszokat a szakma legjobbjaiból álló szakértő zsűri mellett a vendégek is pontozhatják az előzetesen meghatározott szempontok alapján. A tét nagy: a döntőbe csak a legjobb kilenc szaunamester juthat tovább. A felöntéseken a látogatók ingyen vehetnek részt, de a helyszínen regisztrálni kell a szeánszokra. A verseny időtartama alatt a szaunapark teljes területe fürdőruhamentesen, szaunalepedőben vagy szaunaruhában látogatható.

Szabaduljon a Csepel Művek bunkeréből!

Budapest néhány éve a szabadulószobák mekkája. A több tucatnyi objektum nyomasztó hangulatával nem félelmet akar kelteni a kalandot kereső játékosokban, inkább egy kevés adrenalinlökettel gondolkodásra és cselekvésre késztetni. A napokban az Itthon Budapesten blog írt arról, hogy ezeket a szabadulós játékokat egyre komolyabb körítésekkel és egyre izgalmasabb helyszíneken szervezik meg, mostanában például elhagyatott gyárak területére fókuszálva.


A nemrég nyílt Trap Factory szabadulós játékára már az eljutás is kalandos: a Csepel Művekben található régi gyárépületbe GPS nélkül kell odakeveredni, de az élményben résztvevő bloggerek szerint a legjobb, ha egy kicsit el is tévedünk a sikátorokban. Az időutazás hangulata ugyanis így garantált igazán. Mi már jártunk a Csepel Művel területén vezetett bunkertúrán, igaz akkor nem kellett időre kimenekülnünk egyetlen részéből sem. A Trap Factory kiszabadulós élményparkja azonban más, idekattintva bővebben is olvashat róla.

Csatázzon a Kossuth téren!

Pláne akkor, ha mindig is lenyűgözték a 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményei. A szolnoki csatáról, vagyis az 1848-ban frissen felállított Honvédség győztes Tavaszi Hadjáratának első nagyobb jelentőségű összecsapásáról 1997. óta óta minden évben megemlékeznek. Ahogy eddig, úgy idén is, március 8-án hagyományőrző csoportokkal elevenítik fel a csata eseményeit Szolnok belvárosában.

Az eredeti események helyszínén idézik fel a csata történetének egy-egy epizódját, miközben a látogatók megismerhetik a harcoló felek ruházatát, felszerelését, fegyverzetét, és a korabeli harcmodort. Időutazás a javából ez a program is, részleteket az Itthon Észak-Alföldön blogon talál.

Falatozzon hurkát a Tisza-tónál!

Abádszalókra nem csak a nyári szezonban érdemes ellátogatni. Ha valamit, hát ezt egészen biztosan örökre megjegyzi az, aki március 8-án (szombaton) résztvesz a VIII. Tiszator Böllérfesztiválon. A rendezvényen felelevenítik az évszázados hagyományokat, miközben szakértő zsűri bírálja el, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, ki főzette a legzamatosabb pálinkát vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát.

A verseny a malacfogással kezdődik, utána a hízóvágás minden mozzanata nyomon követhető, a kóstoló jegyekkel pedig az érdeklődők is részesei lehetnek a finom falatoknak. A rendezvény részletes programjáról és a böllércsapatok nevezéséről az Itthon a Tisza-tónál blogon talál információt. Aki viszont nem szívesen várja ki, amíg tányérjára teszik a húst, az még mindig foglalhat asztalt magának Torkos Csütörtök estéjére, akár a Tisza-tavi régióban is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
16 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
30 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.