» Közel

Közel félmilliárdos fejlesztés a Tisza-tavi templomok útján

| | Nem érkezett még hozzászólás

Idén szeptember végéig összesen 494 millió forintot költenek állami és EU-s pénzből a Tisza-tavi templomok útjának fejlesztéseire. Hét önkormányzat pályázott együtt Jász-Nagykun-Szolnok megye két kistérségében, itt lendülhet fel a környék vallási turizmusa.

A tiszafüredi és karcagi kistérségben létrejövő projekt egyik legjelentősebb eleme a 18. században épült, erődszerű kunmadarasi református templom részleges helyreállítása. A beruházássorozat keretében megújul az épület és az 1860-as években hozzáépített 33 méter magas, barokk stílusjegyeket viselő torony tetőszerkezete és födéme.

Nem csupán gazdasági, de szellemi fellendülést és megújulást is remélhetnek az érintett települések lakói a Tisza-tavi templomok útján projekttől – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap Kunmadarason, a beruházássorozatot elindító rendezvényen.

Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - felidézve Kunmadaras történelmét és a helységhez fűződő személyes élményeit - örömtelinek nevezte, hogy a település és a térség ismét bebizonyította: képes a megújulásra és jelenleg az újrakezdés pillanatait éli, tudósított az MTI.

Fazekas kijelentette: Kunmadaras az ország egyik legerősebb református közösségével és egyik legszebb református templomával büszkélkedhet. Kiemelte: a 13 helyszínen nyolc templom rekonstrukcióját és látogatóbarát fejlesztését, továbbá négy vallási kegyhely és egy vallási turisztikai szálláshely kialakítását magába foglaló program elindítása elképzelhetetlen lett volna annak kezdeményezője és irányítója, Tomajmonostora polgármestere, Fazekas Szabolcs elkötelezettsége nélkül.

A projektindítóhoz kapcsolódó ünnepi istentiszteleten Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke áldást kért a fejlesztéssorozat munkálataira és azt mondta: mindennek rendelt ideje van, így a kunmadarasi templom régen és olykor türelmetlenül várt felújításának is most és ilyen módon kell megtörténnie.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
18 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
32 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.