Megint féláron torkoskodhatunk

Még két hét van az idei Torkos Csütörtökig, de a jobb helyeken az asztalokat már a napokban lefoglalják. Március 6-án, aki előtte elég gyors volt, kilencedszerre torkoskodhat féláron abban az étteremben, ahova eddig a pénztárcája nem engedte be.

A Torkos Csütörtök a farsangi népszokás része: a hagyomány szerint ezen a napon ismét szabad volt húst enni, pontosabban a farsangi maradékokat elfogyasztani. Aztán a népszokás egyesült a marketinggel, így 2006 óta évről évre egyre több étterem csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. akciójához, amelyben vállalják, hogy vendégeik étel- és italfogyasztásából 50%-os kedvezményt biztosítanak.

Fotó: Alexander Hassenstein - Fifa / Europress / Getty

 Idén a szervezők az Agrármarketing Centrummal közösen a minőségi magyar sertéshús imázsával is népszerűsítik a húsfogyasztást, miszerint annak fogyasztása jó hatással van az emberi szervezetre és a magyar gasztronómiára egyaránt. Ettől függetlenül külön felhívták az éttermek figyelmét, hogy gondoljanak a húst nem fogyasztó vendégekre is, és változatos, böjtös ételeket is szerepeltessenek az étlapjaikon.

A MÁV is csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. felhívásához, Gyertyafény Expressz vacsoravonatán szintén féláron költhetjük el a vacsoránkat. A luxusszerelvény ezen az estén nem indul el, a vacsora teljes ideje alatt a Budapest-Nyugati pályaudvar 9. vágányán tartózkodik.

Fotó: Tevan Imre / Indafotó

 A mai napig 400 étterem regisztrált a Torkos Csütörtök adatbázisában. A halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz helyszín közül választhatnak az érdeklődők. Az éttermek folyamatosan bővülő listáját a TorkosCsütörtök.hu oldalon érdemes követni, ahol február huszadikától, csütörtöktől online is foglalhatunk asztalt ebédre vagy vacsorára.

Torkos tőlélő tanácsok a szervezőktől:

Érkezzünk az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat. Keveredés biztosan lesz, az éttermek jelentős részének nem ilyen egy átlagos nap. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.
Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek