Cukiságok a PeCsában, farsang Kaposváron

Esős, borús időre számíthatunk a hétvégén, bár legalább hideg nem lesz. Programajánlónkba ezért főleg beltéri programokat válogattunk össze: nézzünk indiai filmeket vagy cuki kisállatokat Pesten, kortárs színházat Miskolcon, farsangoljunk Kaposváron!

Ha trópusi hangulatra vágyunk a télvégi borúban, menjünk moziba! Az Indiai Kulturális Központ az indiai filmgyártás századik évfordulója alkalmából február 7-16. között rendez filmfesztivált a Puskin moziban és az Indiai Kulturális Központban. A tíz napos fesztivál alatt nem csupán hindi, de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam nyelvű filmeket is vetítenek. A műsorban megtalálhatók olyan nagy klasszikusok, mint a Sholey, az utóbbi évek legnagyobb bevételét termelő vígjáték (3 Idiots), thriller (Kahaani) vagy a legújabb nemzetközi sikerfilm (The Lunchbox). Jegyek a moziban válthatók 1100-1400 forintos áron.

Nem is hinnénk, hogy az 1,2 milliárd lakosú Indiában mekkora sztárkultusz vanGaléria: Travelo programajánló 6. hétFotó: Hindustan Times / Europress / Getty

Szombaton és vasárnap a Petőfi Csarnokban nézegethetünk (és vásárolhatunk) aranyosabbnál aranyosabb kisállatokat. Lesznek siklók, gekkók, hörcsögök, lepkék, díszbaromfik, törpekecske, sündisznók, madárpókok, tengerimalacok, papagájok, törpe- és óriásnyulak, díszmadarak, kaméleonok, görények, galambok és még sok minden más. Gazdára váró, örökbefogadókat kereső kutyák és cicák is fájdíthatják szívünket. A belépőjegy 1000 forint, 14 éves kor alatt 400, 5 éves kor alatt ingyenes.

Sorban állás a simogatásértGaléria: Travelo programajánló 6. hétFotó: Chung Sung-Jun / Europress / Getty

Miskolcon már javában tart az idei SZEM, az Európai Színművészeti Egyetemek Találkozója, melyen február 9-ig láthatjuk számos ország fiatal színészeinek produkcióit. Az egyetemi vizsgaelőadások és műhelymunkák mellett idén is lesznek közönségtalálkozók és szakmai beszélgetések, továbbá workshopok is. A fellépők között lesznek, akik az előző fesztiválon is részt vettek - ilyen a müncheni, varsói, a bytomi és a bukaresti egyetem -, de idén vendégül látnak előadást Prágából és a messzi Vilniusból is. Idén különös hangsúlyt fektettek az opera és a zenés színházi műfajokra, így egészen különleges összművészeti produkciókat is láthat a közönség. A jegyek a Miskolci Nemzeti Színház Jegyirodájában kaphatók teljes áron 1200, kedvezményes áron ezer forintért.

Kaposváron a Dorottya-nap utáni első hétvégén farsangi fesztivállal várják a tavaszt. A néphagyomány szerint ezen a napon, február hatodikán nem szabad az asszonyoknak dolgozni, mert ha például varrni kezdenek, akkor megfájdul az ujjuk. Ha pedig Dorottya napján fagy van, akkor Zsuzsanna napján (február 19.) olvadni fog: "Ha Dorottya szorítja, Zsuzsanna megtágítja". Ez idén sajnos nem fog bejönni, de ettől még leszámolhatunk a téllel: a Kossuth téren népművészeti vásár, lacikonyhák és farsangoló fiatalok várják a nagyérdeműt, az Együd Árpád Kulturális Központban ingyenes bordalest és táncház lesz. A túlzott kalóriabevitelt pedig vasárnap farsangi félmaratonon adhatjuk le.

Jelenet az egyik keddi előadásbólGaléria: Travelo programajánló 6. hétFotó: Éder Vera / miskolciszem.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek