Még több mini makett épül Szarvason

Bővítik a Mini Magyarország makettparkot Szarvason az Arborétumban: tavasszal már közel félszáz új mozgó és hangzó makett, köztük minihajók és -vasutak fogadják a látogatókat. Fa Nándor legendás hajója, a Szent Jupát kicsinyített mása is vízre kerül.

Az arborétumban elindított fejlesztéseknek és a 2013-ban megnyílt makettparknak köszönhetően 37 ezerről 72 ezerre növekedett a látogatók száma - írja közleményében a Körös-menti TDM.

 

Új hajó és vasútmakettek készülnek

 

Tavasszal már közel félszáz makett lesz a parkban. Új épületek, templomok "szólalnak meg"; a mini pécsi dzsámiból a müezzin hangja, a jáki templomból gregorián dalok szólnak majd. Emellett épül egy minivasút is vasútállomásokkal, a síneken régi, emblematikus szerelvények közlekednek majd, amelyeket a látogatók indíthatnak és irányíthatnak. Vízre kerül a Földet körbevitorlázó Fa Nándor legendás hajója, a Szent Jupát kicsinyített mása is. A közlemény szerint a Mini Magyarország makettparkjában a bővítés folyamatos, a tervek szerint végül mintegy száz makett lesz látható.

 

Mini Magyarország: a Szegedi dóm
Galéria: Makettparkok
Fotó: Minimagyarorszag.hu

 

Denevér- és bagolyles az arborétumban

 

A Szarvasi Arborétum az év valamennyi időszakában nyitva tartja kapuit: télen a kert nyugalma, tavasszal a növényritkaságok újjáéledése, nyáron pedig a park buja növényzete és az arborétum állatai figyelhetők meg. A látogatók nemcsak a pávák, mókusok, őzek és sünök mindennapi életét figyelhetik meg, de részt vehetnek éjszakai detektoros denevérlesen, és
bekapcsolódhatnak a bagolylesbe is. Az év elején hagyományosnak számító szezonnyitó program, a Szorgos Hangyák Napja mellett szabadtéri koncertek, állandó kiállítások, egyedülálló természeti környezetben induló sétahajó-kirándulások várják a látogatókat, de izgalmas kalandokra számíthatnak a geocaching rajongói is.

Szarvasi Arborétum
Felnőtt jegy: 900 Ft
Gyerek, diák, nyugdíjas jegy: 650 Ft
Kombinált belépő, amely a makettparkba is érvényes: felnőttnek 1600, gyereknek 1100 Ft
Az Arborétum egész évben, minden nap látogatható (ünnepnapokon is) reggel nyolc órától sötétedésig.

 Mi legutóbb az ünnepek előtti napokban jártunk Szarvason, de ide kattintva azt is elolvashatja, miért érdemes még a Dél-Alföldre utazni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek