Karácsony a szaunában, szilveszter a jacuzziban

A Travelo tippjei belföldi karácsonyozáshoz. Ezeregy éjszaka luxusát kínáló hotel az újév első óráiban, ajándék bekészítés a szobákban, és közös gyertyagyújtás a hotel többi vendégével. Aki meghittebb, családiasabb karácsonyra vágyik, az még mindig választhatja az önellátós ünnepi napokat saját karácsonyfával a szobájában.

Ajándékozhatunk hideget és meleget karácsonyra, andaloghatunk előtte bármelyik közeli európai vagy hazai adventi vásárban, és persze azt is megértjük, ha valaki az ünnepeket szívesebben tölti családja és két rúd gesztenyés beiglije társaságában. Ha azonban romantikus és havas karácsonyi filmek nézegetése helyett valaki mégiscsak felkerekedne országunk valamelyik kedvelt tájegységét célba véve, összegyűjtöttünk néhány helyet, amit érdemes számításba venni. Hogy egy szálloda éttermében vagy bőrfoteles lobbijában kinek mennyire könnyű karácsonyi hangulatba kerülni, az tényleg csak ott helyben derül ki, de hogy a szilveszter bárhol utolérheti az embert, abban egészen biztosak vagyunk. Még egy észak-afrikai fürdőházban is.

 

A diétázók és az önellátók karácsonya

 

A gyenesdiási Katalin hotel a gasztro és a wellness kínálatára a legbüszkébb, így Békés családi karácsony csomagjában élményfürdőzést és gyertyafényes vacsorát kínál, ahol a regionális ételek bemutatása mellett a speciális diétát tartók (táplálék allergia és érzékenység) igényeit is szem előtt tartják, és ahol az apróságok is megtalálják kedvenc ételeiket a gyerekbüfé kínálatában. A karácsonyi délutánokon bejglit kínálnak körbe, miközben a bejglit nem szerető gyerekeknek a kakaóbár mézes süteményeivel kínálnak alternatívát, a fedett grillteraszon pedig gesztenyesütéssel és forralt borozással várják a vendégeket. A franciaágyas szoba fejenként 47 000 forintba kerül három éjszakára, és a gyerekek szállása hat éves korig félpanzióval ingyenes.

 

Galéria: Karácsony a szaunábanFotó: Hotel Katalin

Azokra is gondoltak, akik nagyon is tudják, hogy mit tegyenek az ünnepi asztalra, de idén szeretnék ezt máshol, egészen különleges környezetben értelmezni. Az agárdi Kis Szárcsa Vendégház például két éjszakára 9000 forintos áron teljesen önellátó formában kínál békebeli hangulatú konyhát és szobát, szauna és pezsgőfürdő használattal, és egy saját karácsonyfával. A családi karácsonyi filmeket itt is meg lehet nézni, amihez ezúttal sütnünk sem kell, mert a vendégház adja ajándékba az ünnepi süteményeket.

 

Galéria: Karácsony a szaunábanFotó: Hotel Európa Fit

 

Csillagszórós gyógyfürdőzés

 

Karácsony első két napjára havazást írnak az online időjósok, ezért mi nagyon megértjük azokat, akik szívesen töltenék hazai gyógyvizeink egyik forráskútja környékén az ünnepeket. A többemeletes, kivilágított erkélyes épületekből álló nagyobb hotelek udvarát ilyenkor jellemzően összefüggő hótakaró és színes fényáradat borítja, a megvilágított telt hópelyheket pedig külön öröm nézni a melegvizű medencéből a fürdőrészleg ablakain keresztül.

 

Galéria: Karácsony a szaunábanFotó: Mesés Shiraz Hotel

A Hotel Európa Fit ilyen hangulattal várja a látogatókat, ahol dekorációt készíthetnek a közös díszítésre váró fenyőfára, ahol a gyertyagyújtás, az ajándékosztás és az ünnepi kalácskóstolás forralt borral és teával is része a programnak, és ahol egyik este fáklyás–lámpás gyalogtúrával, a másikon mézeskalácssütéssel igyekeznek a vendégek kedvében járni. Mindemellett ünnepi és szórakoztató műsorokkal, esténként élőzenével, hárfával és fuvolával, jazz-zel és régi idők zenéjét idéző koncertműsorral is készülnek. A fürdőház minden részlegének korlátlan használata mellett három éjszakára 70 000 forintért kínálják a szobát egy főre.

Harkány egyetlen gyógyszállója december utolsó napjáig kedvezményes, 8000 forintos áron kínálja szobáit fejenként, aki viszont Meghitt karácsony nevű csomagját szeretné igénybe venni, attól két éjszakára 27 000 forintot kérnek. Cserébe karácsonyi meglepetéssel készülnek minden vendég szobájában, Szenteste ünnepi koncertet adnak és karácsonyi menüsort tesznek az asztalra, és persze itt is része a délutánoknak a korlátlan beigli és kalácskóstolás.

 

Ezeregy éjszaka luxusa újév első óráiban

 

Aki egzotikus gyümölcstálas és koktélos üdvözlésre és zeneszóban gazdag néhány napra vágyik, annak az év utolsó napjaiban Egerszalókon a helye. A Shiraz hotel például ünnepi élőzenés gálavacsorával, Ezeregy éjszaka programkavalkáddal, fergeteges bulival és pezsgőkóstolóval várja azokat, akik idén egészen különleges módon szeretnék búcsúztatni az óévet. Akinek pedig az orientális hastáncműsor kevés lenne, az még mindig választhatja éjféli koccintás után a hotel megújult szaunabirodalmát, elmerülhet a párnázott luxus infrakabinban, élvezheti a különleges szeánszokat a tágas finn szaunában, és használhatja az észak-afrikai fürdőházat is. Bármit is jelentsen mindez, a három napos teljes ellátásért és a gazdag programkínálatért cserébe a hotel 117 000 forintot számol fel fejenként.

 

Exkluzív Szilveszter néven ajánlja háromnapos pihenőcsomagját a debreceni Hotel Divinus is, amely svédasztalos gálavacsorája után szilveszteri partihangulatot kínál a JAM Zenekar retro, salsa, rockabilly dallamokkal és napjaink slágereivel. A már reggel 10 órás bejelentkezési időpontot kínáló hotel 112 500 forintos, három éjszakát magában foglaló árában a wellness részleg teljes használata és még sok egyéb program mellett 30 perces frissítő masszázst, disznótoros ebédet, a gyerekeknek pedig habos kakaó és kalács partyt is kínál.

Máshol töltené a karácsonyt vagy a szilvesztert?
Böngésszen bátran a Travelo belföldi karácsonyi és szilveszteri ajánlatainak egészen széles földrajzi és árskáláján, ahol biztosan megtalálja a személyes kedvencét!

 

Kapcsolódó anyagok:

Karácsonyozzon külföldön kezében piña coladával!

Európa legjobb karácsonyi vásárai

A három legkülönlegesebb német adventi vásár

Rövidebb lesz az adventi vásár a Vörösmarty téren

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek