Hurka, kolbász, karácsonyfadísz

Hétvégi programok adventi vásártól böllérfesztiválig. Lassan az egész ország egy nagy egybefüggő adventi vásárt alkot, így igazán nem nehéz a hétvégére programot találnunk. Ha a forralt bor és a kézműves bigyók nem hozzák lázba, böllérbemutatón, mézszentelésen vagy kóstolóval egybekötött francia cukrászbemutatón is múlathatja idejét ezen a hétvégén.

Akit advent első hétvégéjén még nem ragadtak magukkal a karácsonyi vásárok, a másodikon már biztosan nem fog tudni ellenállni az adventi forgatagnak. Ha másért nem, hát azért, mert bármerre is induljunk az országban, mindenhol alpesi fabódékba, forralt bort, kürtős kalácsot, sült gesztenyét, festett csuprokat, és nemeztáskákat árusító pultokba fogunk ütközni. Teljes gőzzel dübörög a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de a Szent István Bazilika előtt, és a Városháza téren is andaloghatunk a hidegben. 

WAMP
Galéria: Travelo programajánló 49. hét
Fotó: fovarosi.blog.hu / Indafotó

Ha a szokásos kínálatnál különlegesebb, művészibb termékekre vágyunk, nézzünk be az Iparművészeti Múzeum karácsonyi vásárára december 6-8. között. Ha itt még mindig nem leltünk rá a tökéletes ajándékra, tehetünk egy próbát december 8-án a WAMP karácsonyon a Millenárison, vagy egy nappal korábban, december 7-én a Design Passage és a Közös Piac vásárán.

Persze nem csak a fővárosban csillog, villog, illatozik és fénylik minden jelentősebb közterület. Győrben a Széchenyi téren és a városháza előtt is lehet nézelődni, a két helyszínt összekötő utcákon pedig végig karácsonyi finomságokat kínálnak a bódékból. De többek között Pécsett a Széchenyi téren, Szegeden a Dugonics téren vagy éppen Debrecenben járva sem maradunk ki a karácsonyi buliból. Ez utóbbiban például a Nagyerdei Kultúrparkban állatos adventi kalandokon vehetünk részt december 7-én, de a hétvége folyamán lesz karácsonyfa-díszítő verseny és adventi hangverseny is. Békéscsabán pedig az Ifjúsági Házban Mikulásfesztivállal várják az érdeklődőket december 2-7. között. Itt a látványos Mikulásparádétól a kézműveskedésig terjed a kínálat.

Galéria: Travelo programajánló 49. hétFotó: borsosfi / Indafotó

Csöpögősen romantikusak a csillámporos karácsonyi vásárok? Már most hülyét kap a száncsengőtől és a rénszarvasoktól? Ajánlunk helyette férfiasabb szórakozást: Miskolcon december 6-7. között Böllérfesztivált tartanak. Lesz itt minden disznópörzsöléstől böllérbemutatón át tepertősütő versenyig. De persze forró italokban és az ilyenkor szokásos zenés-táncos programokban sem lesz hiány.

Finomabb lelkületűeknek az egri Méz Napját javasolnánk december 8-án a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A Szent Ambrus tiszteletére megrendezett szakmai és családi napon előadások, méhészeti eszközök bemutatója és vására, mézszentelés és játszóház várja az érdeklődőket.

Galéria: Travelo programajánló 49. hétFotó: kapus57 / Indafotó

Aki még ezeknél is kifinomultabb élményre vágyik, kössön közelebbi ismeretséget a francia gasztronómiával a Hegyvidék központban. A rendezvény december 5-7. között reggel 10 és este 20 óra között látogatható, a belépés ingyenes. Lesz francia harmonikazene, cukrászati és séfbemutató, ahol természetesen meg is lehet majd kóstolni a karácsonyi finomságokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek