» Közel

2014 a fővárosi bringások éve lesz

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kétirányú utcák a kerékpárosoknak, bringasávok a főutakon és a hidakon, és süllyesztett járdaszegélyek – néhány ötlet abból a BKK fejlesztési tervezetből, amely a bringások számára a testi-lelki jólétet jelentheti.

Többek között egyirányú utcák megnyitását és kerékpársávok létrehozását is tartalmazzák a MOL Bubi kölcsönbicikli-rendszer kialakításához kapcsolódó fejlesztések, melyeket hétfőn ismertetett a BKK- írja a Turizmus.com.

Az elképzelések szerint lehetővé teszik a kerékpározást az összes belvárosi főútvonalon, a hidakat is beleértve, annak érdekében, hogy a jövő tavasszal induló MOL Bubi kölcsönbicikli-rendszer működési területén biztonságosabbá váljon a kerékpározás.

A tervek szerint kétirányúsítanának számos egyirányú utcát a kerékpáros forgalom számára, és bővítenék a gyalogos és kerékpáros övezeteket. A kényelmesebb biciklizés érdekében járdaszegélyeket süllyesztenek, a lépcsőkön rámpákat, tolósíneket alakítanak ki, és a kijelölt autóbuszsávokon is lehetővé teszik a kerékpározást.

A főbb utakon kerékpársávot, illetve kerékpáros-nyomvonalat jelölnek ki, a mellékutcákban kiegészítő táblákkal és burkolatjelekkel segítik a kétirányú biciklizést.


MOL Bubi I. ütem nagyobb térképen való megjelenítése

A fejlesztés kilenc kerületet érint, ezeken belül átalakítanak 120 utcát, 60 jelzőlámpás csomópontot, 30 fő- és gyűjtőútszakaszt. A munkálatokat a VI. és a VII. kerületben már megkezdték, idén a Jósika, a Vörösmarty, a Rumbach Sebestyén, a Kertész, a Klauzál és a Rózsa utcában festenek fel kerékpáros piktogramokat, és tesznek ki kiegészítő táblákat. A munkát tavasszal a VIII., IX., XI., I., II., V., XIII. kerületben folytatják, és várhatóan 2014 nyarára fejezik be.

További híreket a  Turizmus.com  oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig  iratkozzon fel  a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.