Harcoljunk termálvízzel a tél ellen Sárváron!

Szaunaszeánszokkal, egzotikus, forró olajos masszázsokkal, gyógyteás kádfürdővel, melengető illatpakolással vagy éppen medencés bulival kelhetünk versenyre a téli zimankóval Sárváron. Szilveszterkor pedig hajnalig tartó fürdőzés, gálavacsora, valamint Südi Iringó és Ungár Anikó feledteti el a hideg évszakot.

Évekkel ezelőtt, egy ködös téli hétvégén jártam először Sárváron. Azóta akárhányszor wellneszezési célzattal útnak indulok, mindig eszembe jut, milyen jó is volt a ropogó hóban sétálni, majd nagyot csobbanni a termálvízben, vagy éppen a Nádasdy-vár meglátogatása után lazítani a forró szaunák egyikében – azóta is ezt az élményt keresem mindenhol. Így tehát jó ha tudják: sárvári wellness erősen addiktív, ha egyszer kipróbálják, önök is biztosan újra és újra visszavágynak majd ide.

Lélek- és testmelengető programok a fürdőben

A téli zimankóban a legjobb dolog, amit tehet az ember Sárváron, hogy amint megérkezett és elfoglalta hotelszobáját, csobban egyet a Gyógy- és Wellnessfürdő legendás, 1200 méteres mélységből feltörő 42°C-os vizébe (a medencékbe persze már csak 34-36 fokosan kerül), ami a fáradt izmainkra és fájó ízületeinkre kiváló gyógyír. Persze azoknak sem kell aggódnia, akik szó szerint nagyokat csobbannának. Őket a gyógyfürdő-részlegtől elszeparált családi fürdőszárny várja, ahol csúszdák, hullámmedence, játékokkal teli gyerekmedence és óriásjakuzzi is van.

A forró vízben ülni, miközben kinn hullanak a hópelyhek... Mesés élmény!
Galéria: Sárvár
Fotó: sárvári gyógyfürdő

Ha a termálvíz még nem elég ahhoz, hogy feledtesse velünk a zord időjárást, vegyük az irányt a szaunavilág felé! Itt finn szaunák, bio szauna, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence, élményzuhanyok és óriásjakuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről.

A kalandosabb szaunaélményre vágyók gyakorlott szaunamesterek által levezényelt felöntésekre is benevezhetnek: sárvári sós, mézes, gyümölcsös és jeges szeánszok közül lehet választani. Jó tudni azonban, hogy ha nem vagyunk nagy barátai a nyugati szaunázási szokásoknak – vagyis nem szeretünk fürdőruha nélkül szaunázni – nem a Sárvári fürdő szaunavilága a mi helyünk. Persze nem kell kétségbeesni a textilmentességtől, szaunalepedőt természetesen mindenkinek biztosítanak.

Idén kerüljön élmény a fa alá egy újabb pulcsi helyett!
Ajándékozzon karácsonyra élményt, pihenést és kényeztetést! Ehhez remek
választás a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, hiszen itt a család minden tagja megtalálja számítását. A karácsonyra megrendelt ajándékutalványokból november 30-ig a fürdő most 10% kedvezményt ad. Ehhez nem kell mást tenni, mint a weboldalon megrendelni az űrlapon az utalványokat, és a promóciós kódhoz beírni: "karácsony". Az utalvánnyal fürdőbelépőt, masszázsokat, komplett wellness csomagokat, vagy akár egy, a fürdőben szabadon elkölthető összeget is ajándékozhatunk szeretteinknek. Sőt, aki a fürdőzés mellett egy-két pihentető éjszakával is megajándékozna valakit, az a fürdő épületében található VitalMed Hotelbe szóló utalványt is választhat. (x)

 Masszázzsal, kádfürdővel, illatpakolással a hideg ellen

A szaunázás mellett zseniális ellenszere a téli mélabúnak, ha benevezünk egy lávaköves, mézes vagy csokoládés masszázsra egyedül, vagy akár párban. De a hideg beköszöntével a fürdő kínálatában szereplő ayurvedikus kezeléseknek sem lesz könnyű ellenállni: ezeket ugyanis forró olajjal végzik, és van, amelyik kezelést még egy gőzkabinos méregtelenítés is kiegészíti.

Választhatunk teljes testmasszázst – ez a sarvanga abhyanga –, de kipróbálhatjuk azt a mókás szerkezetet is, amivel a homlokunkra langyos gyógyolajat csorgatnak: ez a shirodhara kezelés, ami az ígéretek szerint segít a relaxációban és szinte új életre kelt. Egy nagy séta után az átfázott lábaknak jobbat el sem tudunk hirtelen képzelni, mint a padabhyanga nevű láb- és talpmasszázst, melyet szintén finom meleg olajjal végeznek.

A fájós hátúaknak a prustaabhyanga hátmasszázst ajánljuk, akit pedig a ronda időjárás fejfájóssá tesz, a shiroabhyanga fejmasszázst válassza, amit szintén speciális meleg gyógyolajjal végeznek. Hasznos fejfájás, nyaki fájdalmak és fáradtság esetén, elősegíti a pihentető alvást és megnyugtatja a szemeket.

Aki pedig még a masszázsnál is nyugalmasabb kezelésre vágyik, vegyen egy forró kádfürdőt – mi így télen a gyógyteásat próbálnánk ki legszívesebben, mert teljesen olyan lehet, mintha az ember egy nagy bögre gőzölgő teában ücsörögne. A fürdő vizéhez ugyanis többféle gyógynövényből készített teakoncentrátumot kevernek, így a gyógynövények külsőleg fejthetik ki hatásukat.

A szaunáknál meg kell válnunk fürdőruhánktól, de szaunakendőt mindenki kap
Galéria: Sárvár
Fotó: sárvári gyógyfürdő

De hasonlóképp pihentető program egy jó pakolás is: télire a melengető illatpakolás a legjobb választás. A mandulaolaj, fahéj és klementin-olaj finom keveréke kényezteti a bőrt, illatuk nyugtató hatással van a lélekre. A pakolás közben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy kupac finom karácsonyi sütemény alatt relaxálnánk.

Ha pedig már az ünnepeknél tartunk: a fürdőben medencés bulival készülnek december 6-án a Mikulásra, december 31-én pedig két helyszínen tart majd a szilveszteri mulatság. A medencéknél diszkó, koktélbár, meglepetésműsor és Südi Iringó várja a vendégeket, a családi szárny galériáján pedig gálavacsorát rendeznek lesz élő zenével, Ungár Anikóval, egész estés tánccal. A vacsora résztvevői természetesen bármikor csatlakozhatnak a fürdőruhás medencepartihoz.

Programok a csobbanáson túl

Bár nagy a csábítás, hogy az egész hétvégét a fürdőben töltsük, lávaköves masszázson innen, élményfürdőzésen túl, azért iktassunk be egy kis városnézést is a programunkba! Gondoljunk arra, hogy minél hidegebb van odakinn, annál jobban fog esni a pancsolás és a szaunázás.

Sétáljunk egyet a kisváros hangulatos utcáin a Nádasdy-vártól a Batthyány utcáig. Előbbiben remek múzeumot, utóbbin – mely a város főutcája – vidám, színes homlokzatú épületeket találunk. Ha pedig egy kis adventi hangulatra vágyunk, látogassunk el a Fő térre. A város ünnepi programjainak sorát az itt megrendezett meghitt gyertyagyújtás nyitja majd advent első vasárnapján.

Esténként tegyünk romantikus sétát a kivilágított várnál
Galéria: Sárvár
Fotó: NikonRoli / Indafotó

Ha pedig már egyszer kikászálódtak a termálvízből, és a fürdőruhát télikabátra cserélték egy rövid időre, semmiképp ne hagyják ki a már említett Nádasdy-vár közelében található tavat, és az azt körülvevő parkot, hogy a lenyűgöző őszi után megismerjék ezek téli arcát is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek