» Közel

Új indiai étterem nyílt Budapesten

| | Nem érkezett még hozzászólás
Új indiai étterem nyílt a VIII. kerületi Horánszky utcában: a klasszikus indiai recepteket modern konyhatechnológiával ötvöző Curry House újszerű élményeket kíván nyújtani, hamarosan több helyszínen is - írja a Turizmus.com.

Másfél éves kutatómunka előzte meg a nyitást, amely során a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan alaposan megvizsgálta a közép-európai régió indiai éttermeit, és tapasztalatai alapján alkotta meg a Curry House koncepcióját. India különbözik, ám ételeit mégis összeköti a jellegzetes, intenzív fűszerezés – véli a tulajdonos, aki elsőként Budapesten kívánja megmutatni az egyedi, kézműves ételeket, Bombaytől Kalkuttáig, a Himalájától a déli tengerpartig. Az étlapon megtalálhatók a jól ismert és kedvelt indiai fogások, míg a napi menüben folyamatosan változik a kínálat.

Fotó: facebook.com/curryhouse.hu

A Curry House séfje, Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

Ám a Curry House nagy hangsúlyt fektet az oktatásra is: főzőtanfolyamain szívesen megosztják titkos receptjeiket a közönséggel is. Zulkarnain Saer Khan azonban már a következő éttermeket tervezi, amelyek várhatóan jövőre nyílnak a Király utcában és Budán, a vidéki terjeszkedést Győrben és Debrecenben kezdené.

A Curry House jelenleg egy 15 éves márkafejlesztési időszakra tervez azzal a céllal, hogy a közép-kelet-európai régió trendteremtő márkája legyen az indiai éttermek világában. Terve, hogy 2020-ig öt másik közép-kelet-európai országban is megjelenjen - áll a Turizmus.com cikkében.

További híreket a  Turizmus.com  oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig  iratkozzon fel  a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.