» Közel

Új indiai étterem nyílt Budapesten

| | Nem érkezett még hozzászólás
Új indiai étterem nyílt a VIII. kerületi Horánszky utcában: a klasszikus indiai recepteket modern konyhatechnológiával ötvöző Curry House újszerű élményeket kíván nyújtani, hamarosan több helyszínen is - írja a Turizmus.com.

Másfél éves kutatómunka előzte meg a nyitást, amely során a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan alaposan megvizsgálta a közép-európai régió indiai éttermeit, és tapasztalatai alapján alkotta meg a Curry House koncepcióját. India különbözik, ám ételeit mégis összeköti a jellegzetes, intenzív fűszerezés – véli a tulajdonos, aki elsőként Budapesten kívánja megmutatni az egyedi, kézműves ételeket, Bombaytől Kalkuttáig, a Himalájától a déli tengerpartig. Az étlapon megtalálhatók a jól ismert és kedvelt indiai fogások, míg a napi menüben folyamatosan változik a kínálat.

Fotó: facebook.com/curryhouse.hu

A Curry House séfje, Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

Ám a Curry House nagy hangsúlyt fektet az oktatásra is: főzőtanfolyamain szívesen megosztják titkos receptjeiket a közönséggel is. Zulkarnain Saer Khan azonban már a következő éttermeket tervezi, amelyek várhatóan jövőre nyílnak a Király utcában és Budán, a vidéki terjeszkedést Győrben és Debrecenben kezdené.

A Curry House jelenleg egy 15 éves márkafejlesztési időszakra tervez azzal a céllal, hogy a közép-kelet-európai régió trendteremtő márkája legyen az indiai éttermek világában. Terve, hogy 2020-ig öt másik közép-kelet-európai országban is megjelenjen - áll a Turizmus.com cikkében.

További híreket a  Turizmus.com  oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig  iratkozzon fel  a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.