» Közel

Győr ismét fényben úszik advent idején

| | Nem érkezett még hozzászólás
A győri utcákon advent idején nemcsak a forralt bor és a sült gesztenye illat árad, de a gyönyörű fények is felejthetetlen hangulatot ígérnek. Mint minden évben idén is mangalica kóstolóval, beigli sütéssel és fényjátékkal várják a látogatókat. Programajánló nem csak győrieknek.

Advent idjén különösen érdemes Győrbe utazni. Nemcsak a forralt bor és a sült gesztenye illata árasztja el ilyenkor az utcákat, de az egész győri belváros díszfénybe öltözik. Az Advent Győrben programsorozat november 29-én, pénteken délután öt órakor nyitja meg kapuit, amikor bekapcsolják a város díszvilágítását is.

Karácsonyi körhintától a balettig

Programokat pedig kicsi és nagy egyaránt talál. A Széchenyi térre ismét kitelepül az Adventi Győrkőc-birodalom: felállítják a város karácsonyfáját, újra szállítja györkőcutasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz karácsonyi körhinta, szalma labirintus, óriás terepasztal és Betlehem is emlékeztet a Karácsony közeledtére.

Vasárnaponként a hagyományos közös gyertyagyújtásra is sor kerül a város nagy adventi koszorúján. Kuriózumnak ígérkezik december 8-án Pitti Katalin Adventi Jótékonysági Hangversenye, 17-én a Kiev City Balett Hattyúk tava előadása a Győri Nemzeti Színházban, 19-én pedig a református templomban a Moszkvai Pátriarkátus Ortodox Férfikarkoncertje.

Nincs karácsony Diótörő nélkül

Idén már hatodszorra rendezik meg - december 12-14-én - a nagy sikerű Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivált a Richter Teremben, de fellép a Fortissimo Jazz Orchestra, a Black & Proud Gospel is, és ahogy a Capella Savaria, Korda György, és a Buborék együttes is koncertet ad, úgy a Momentán Társulatnak, Szekeres Adriennek és Bogányi Gergelynek is örülhet a közönség.

És persze Győrben sem múlhat el a karácsony Diótörő nélkül. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolanövendékei állítják színpadra Csajkovszkij balettjét. December 1-én a Képeslapgyűjtők Országos Találkozója színesíti a gazdag programkínálatot. A gyerekek örömére koncertezik Kis karácsony, nagy karácsony címmel a Napraforgó, Csillagcsengő címmel pedig a Zabszalma együttes. A Vaskakas Bábszínházban Aprók Színháza, a Csörgősipka Bábszínház Karácsonyi Matinéja, a Kiskalász együttes Sünkarácsonya szórakoztatja a legkisebbeket.

Beigli, mangalica és mézeskalács kóstoló

A gasztronómia kedvelői a népszerű tematikus napoknak örülhetnek: december 7-én a falusi mangalica disznóvágás, 14-én a Halkülönlegességek Napja, 21-én pedig az ünnepi bejglisütés jótékonysági események várják az érdeklődőket a Széchenyi téren. A népművész vezette mézeskalácssütés és -díszítés is nagy érdeklődésre tart számot december 9-én.

Az Esterházy-palotában a győrkőcök a karácsonyfa ruháját- díszeket, gömböket, girlandokat - képzőművészek vezetésével készíthetik el, de kreatív bütykölde és téli szüneti játszóház is várja őket. A programsorozat a városi szilveszter eseményeivel zárul, ahol kicsik és nagyok együtt búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt. A zenei programok mellett ezúttal is tűzijáték teszi emlékezetessé a szabadtéri bulit. A részletes programról itt talál információt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.