» Közel

Győr ismét fényben úszik advent idején

| | Nem érkezett még hozzászólás
A győri utcákon advent idején nemcsak a forralt bor és a sült gesztenye illat árad, de a gyönyörű fények is felejthetetlen hangulatot ígérnek. Mint minden évben idén is mangalica kóstolóval, beigli sütéssel és fényjátékkal várják a látogatókat. Programajánló nem csak győrieknek.

Advent idjén különösen érdemes Győrbe utazni. Nemcsak a forralt bor és a sült gesztenye illata árasztja el ilyenkor az utcákat, de az egész győri belváros díszfénybe öltözik. Az Advent Győrben programsorozat november 29-én, pénteken délután öt órakor nyitja meg kapuit, amikor bekapcsolják a város díszvilágítását is.

Karácsonyi körhintától a balettig

Programokat pedig kicsi és nagy egyaránt talál. A Széchenyi térre ismét kitelepül az Adventi Győrkőc-birodalom: felállítják a város karácsonyfáját, újra szállítja györkőcutasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz karácsonyi körhinta, szalma labirintus, óriás terepasztal és Betlehem is emlékeztet a Karácsony közeledtére.

Vasárnaponként a hagyományos közös gyertyagyújtásra is sor kerül a város nagy adventi koszorúján. Kuriózumnak ígérkezik december 8-án Pitti Katalin Adventi Jótékonysági Hangversenye, 17-én a Kiev City Balett Hattyúk tava előadása a Győri Nemzeti Színházban, 19-én pedig a református templomban a Moszkvai Pátriarkátus Ortodox Férfikarkoncertje.

Nincs karácsony Diótörő nélkül

Idén már hatodszorra rendezik meg - december 12-14-én - a nagy sikerű Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivált a Richter Teremben, de fellép a Fortissimo Jazz Orchestra, a Black & Proud Gospel is, és ahogy a Capella Savaria, Korda György, és a Buborék együttes is koncertet ad, úgy a Momentán Társulatnak, Szekeres Adriennek és Bogányi Gergelynek is örülhet a közönség.

És persze Győrben sem múlhat el a karácsony Diótörő nélkül. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolanövendékei állítják színpadra Csajkovszkij balettjét. December 1-én a Képeslapgyűjtők Országos Találkozója színesíti a gazdag programkínálatot. A gyerekek örömére koncertezik Kis karácsony, nagy karácsony címmel a Napraforgó, Csillagcsengő címmel pedig a Zabszalma együttes. A Vaskakas Bábszínházban Aprók Színháza, a Csörgősipka Bábszínház Karácsonyi Matinéja, a Kiskalász együttes Sünkarácsonya szórakoztatja a legkisebbeket.

Beigli, mangalica és mézeskalács kóstoló

A gasztronómia kedvelői a népszerű tematikus napoknak örülhetnek: december 7-én a falusi mangalica disznóvágás, 14-én a Halkülönlegességek Napja, 21-én pedig az ünnepi bejglisütés jótékonysági események várják az érdeklődőket a Széchenyi téren. A népművész vezette mézeskalácssütés és -díszítés is nagy érdeklődésre tart számot december 9-én.

Az Esterházy-palotában a győrkőcök a karácsonyfa ruháját- díszeket, gömböket, girlandokat - képzőművészek vezetésével készíthetik el, de kreatív bütykölde és téli szüneti játszóház is várja őket. A programsorozat a városi szilveszter eseményeivel zárul, ahol kicsik és nagyok együtt búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt. A zenei programok mellett ezúttal is tűzijáték teszi emlékezetessé a szabadtéri bulit. A részletes programról itt talál információt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.