» Közel

Szilveszterkor forog a BÚÉK

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, a BÚÉK. Az egész estés, közösségi film Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

Az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait. Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az új évet.

Egy közös film Magyarországról

A videó bármilyen eszközzel, bármilyen minőségben készülhet 2013.12.31-e reggelétől 2014.01.01-e reggeléig, amit aztán a buekfilm.hu oldalra kell feltölteni. A szervezők őszinte, személyes anyagokat várnak a szilveszter estéről. Arra kíváncsiak, ki, mivel tölti az év utolsó napját és hogyan, milyen gondolatokkal, érzésekkel kezdi az elsőt. Hogy mi történik ilyenkor a városban, vagy épp a faluban? A szervezők több száz, vagy akár több ezer feltöltött videót várnak, hogy azokból állíthassanak össze egy különleges pillanatképet, egy portrét a mai Magyarországról.

A szervezők idén, a film most induló weboldalára december 31-től várják a képes ötleteket, ahova mindenki a saját történetét, élményeit videó formájában töltheti fel az idei szilveszterről, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek majd végig december 31-e és január 1-e között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók, akik jelenleg még további partnereket is keresnek a projekthez.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
14 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja
dorav új galériát hozott létre
Őrség 2015
17 napja
dorav élménybeszámolót írt
Őrség 2015
17 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.