» Közel

Szilveszterkor forog a BÚÉK

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, a BÚÉK. Az egész estés, közösségi film Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

Az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait. Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az új évet.

Egy közös film Magyarországról

A videó bármilyen eszközzel, bármilyen minőségben készülhet 2013.12.31-e reggelétől 2014.01.01-e reggeléig, amit aztán a buekfilm.hu oldalra kell feltölteni. A szervezők őszinte, személyes anyagokat várnak a szilveszter estéről. Arra kíváncsiak, ki, mivel tölti az év utolsó napját és hogyan, milyen gondolatokkal, érzésekkel kezdi az elsőt. Hogy mi történik ilyenkor a városban, vagy épp a faluban? A szervezők több száz, vagy akár több ezer feltöltött videót várnak, hogy azokból állíthassanak össze egy különleges pillanatképet, egy portrét a mai Magyarországról.

A szervezők idén, a film most induló weboldalára december 31-től várják a képes ötleteket, ahova mindenki a saját történetét, élményeit videó formájában töltheti fel az idei szilveszterről, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek majd végig december 31-e és január 1-e között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók, akik jelenleg még további partnereket is keresnek a projekthez.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.