A Ligneum lett az év zöld élményparkja

A Ligneum látogatóközpont legfőbb különlegessége, hogy nemcsak a kiállítás tematikája, de az ott található tárgyak, berendezések és a kiállítótér hangulata is a soproni egyetem diákjainak, tanárainak keze munkáját dicséri. Nem is csoda, hogy elnyerték az év legjobb zöld látogatóközpontja címet.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Ligneum Látogatóközpontja nyerte el az év ökoturisztikai Látogatóközpontja 2013 címet, ami annyit jelent, hogy az ökoturizmus alapelveit hazánkban ez az intézmény képviseli, tükrözi, oktatja és formálja a zöld szemléletet a leghatékonyabban.

 

További képekért kattintson a fotóra!
Galéria: Ligneum
Fotó: Ligneum.hu

A Ligneum Látogatóközpont pontosan egy éve, a „Kutatók Éjszakája" nemzetközi rendezvénysorozata alkalmával nyitotta meg kapuit, amelynek legfőbb különlegességét az adja, hogy egy egyetem vállalkozott annak létrehozására és működtetésére. Az ökoturisztikai-családbarát létesítmény működését ugyanis a Nyugat-magyarországi Egyetem szellemi műhelyei és infrastruktúrája folyamatosan támogatja.

Idén a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én adták át a díjat, amely egyaránt dícséri a létesítmény tervezőit, kivitelezőit, belső kiállítótereinek tematikus megálmodóit és az intézmény szakmai működtetését.

A háromszintes épületet az egyetem közel 110 éves múltra visszatekintő Botanikus Kertje öleli körbe, amely az épület legszebb dísze is egyben. A létesítmény a „zöld egyetem" program keretében az erdő és a fa világát, a fatermékek sokoldalú felhasználási lehetőségeit mutatja be. De az energetika, a környezetvédelem és a környezettudatos szemléletmód kialakítása szintén fontos célként fogalmazódik meg. A kiállítói helyszínek tematikáját így elsősorban az Erdőmérnöki Kar és a Faipari Mérnöki Kar oktatói, hallgatói alakították ki, de az egyetem valamennyi karának képzési kínálata bemutatkozik az intézményben. A korszerű, kreatív, interaktív kiállítóterek pedig minden korosztály számára kínálnak felfedezni valót.

Azonban nemcsak Sopronban, de Csopakon is jó ökoturistának lenni. Az év ökoturisztikai létesítmény címének elnyerésére ugyanis nemcsak látogatóközpontok, de tanösvények is pályázhattak. Utóbbi kategóriának lett nyertese a Pele-körút tanösvény, amely egy 1,5 hektáros parkban található, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság központjában. Az év legjobb tanösvényéről ezen az oldalon több érdekességet is lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek