» Közel

Rendhagyó tárlatvezetés és némafilm élőzenével az Aranymúzeumban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az első King Kong-film készítőinek 1936-os némafilmjét vetítik le narrációval és élőzenei kísérettel, de lesz rendhagyó tárlatvezetés is Karafiáth Orsolyával. Így ünnepli fennállásának második évfordulóját az Aranymúzeum.

Négy készülő kiállításából mutat be ízelítőt fennállása második évfordulója alkalmából péntektől vasárnapig a budapesti Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum, amely három napon át számos rendhagyó programmal várja a látogatókat.

Az Álmok Ázsiából című programsorozat keretében a közönség megismerkedhet a Zelnik-gyűjtemény négy jelentős, eddig be nem mutatott tárgycsoportjával. Az állandó kiállítás egyik termében ezúttal külön válogatások nyújtanak betekintést a burmai arany- és ezüstkollekcióba és a Herendi-porcelángyűjteménybe, míg a földszinti teaházban a 25 éve elhunyt vietnámi festő, Bui Xuan Phai képeiből, valamint Attapol kortársművész organikus ékszereiből lesznek láthatók válogatások.


A programsorozat nyitányaként péntek délután Belényesy Károly ismerteti meg az érdeklődőkkel a Magyar Délkelet-Ázsiai Kutatóintézet által a kambodzsai Koh Ker romvárosban folytatott feltárások eddigi eredményeit, majd Renner Zsuzsanna, az intézet igazgatója mutatja be az ideiglenes kiállításrészeket.

Tokaji Ferenc elfeledett kínai találmányokról tart előadást, majd az első King Kong-film készítőinek Chang: Dráma a vadonban című 1936-os némafilmjét vetítik le narrációval és élőzenei kísérettel, Magyarországon először. Másnap Novák Tibor orientalista tárja fel a közönség előtt a Zelnik-gyűjtemény feliratos tárgyainak titkait. Karafiáth Orsolya költő rendhagyó tárlatvezetést tart, de a látogatók interaktív eskrima harcművészeti órán is részt vehetnek, és egy vajang árnyszínházi előadást tekinthetnek meg.

Vasárnap többek között vietnami hangszerbemutató, interaktív kulináris kalandozás és Takács József gemmológus, ötvösszakértő előadása várja a látogatókat. Zelnik István mindhárom napon gyűjtői tárlatvezetésen mutatja be kollekcióját.

A rendezvénysorozat részletes programját az Aranymúzeum honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.