» Közel

Vecsésen adják Magyarország legjobb lángosát

| | Nem érkezett még hozzászólás

A „Vénusz kedvenc lángosozója 2013” cím és az 1000 liter étolaj nyertese Vera néni lett, akinek a közönségdíjas lángosa a vecsési és a gyáli piacon egyaránt megkóstolható – írja az Élelmiszer.hu. A balatoni különdíjat a Siófok-Balatonszéplakon található Széplaki Lángos-Büfé érdemelte ki, míg a Tisza-tó körüli lángosozók közül a tiszafüredi Cola Ételbárra szavaztak a legtöbben.

Fotó: Wikimedia Commons

A legjobb lángosozók versenyére idén összesen 436 helyet neveztek országszerte, mely jócskán túlszárnyalta a tavalyi résztvevők számát. A lángosrajongók lelkesen nyilvánítottak véleményt: a nevezett vendéglátóhelyekre összesen 22 961 szavazat érkezett. A vecsési Vera néni 4315 szavazattal végzett az első helyen. A díjnyertes lángost két helyen is megkóstolhatjuk, ugyanis Vera néni üzletei a vecsési és a gyáli piacon egyaránt megtalálhatók.

Az eredmények alapján az is látszik, hogy a lángosrajongók többsége inkább a puhább tésztára esküszik, hiszen az első három helyezett lángosos mind puha tésztájú lángost készít, míg a top tíz helyezett lángosozó közül is csupán kettő helyen kapható ropogós lángos. A lángostészta vastagságát tekintve már jobban megoszlanak a vélemények, hiszen a top tíz lángosozó közül négyen közepesen vastagra, egy vékonyra, a többi pedig mind inkább vastagabbra nyújtja a lángostésztát.

A területi megoszlást tekintve a legtöbb lángosozót idén is Budapest és környékéről nevezték, míg a második helyen Szeged áll, melyet Debrecen, Balatonlelle és Sopron követ. Az összes szavazatot tekintve elmondhatjuk, hogy a Balaton valóban az egyik legkedveltebb lángosozó régió, hiszen az összes nevezett lángosozóból 76 a magyar tenger körül helyezkedik el.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.