Vecsésen adják Magyarország legjobb lángosát

Vecsésen adják Magyarország legjobb lángosát

A „Vénusz kedvenc lángosozója 2013" cím és az 1000 liter étolaj nyertese Vera néni lett, akinek a közönségdíjas lángosa a vecsési és a gyáli piacon egyaránt megkóstolható – írja az Élelmiszer.hu. A balatoni különdíjat a Siófok-Balatonszéplakon található Széplaki Lángos-Büfé érdemelte ki, míg a Tisza-tó körüli lángosozók közül a tiszafüredi Cola Ételbárra szavaztak a legtöbben.

Fotó: Wikimedia Commons

 A legjobb lángosozók versenyére idén összesen 436 helyet neveztek országszerte, mely jócskán túlszárnyalta a tavalyi résztvevők számát. A lángosrajongók lelkesen nyilvánítottak véleményt: a nevezett vendéglátóhelyekre összesen 22 961 szavazat érkezett. A vecsési Vera néni 4315 szavazattal végzett az első helyen. A díjnyertes lángost két helyen is megkóstolhatjuk, ugyanis Vera néni üzletei a vecsési és a gyáli piacon egyaránt megtalálhatók.

Az eredmények alapján az is látszik, hogy a lángosrajongók többsége inkább a puhább tésztára esküszik, hiszen az első három helyezett lángosos mind puha tésztájú lángost készít, míg a top tíz helyezett lángosozó közül is csupán kettő helyen kapható ropogós lángos. A lángostészta vastagságát tekintve már jobban megoszlanak a vélemények, hiszen a top tíz lángosozó közül négyen közepesen vastagra, egy vékonyra, a többi pedig mind inkább vastagabbra nyújtja a lángostésztát.

A területi megoszlást tekintve a legtöbb lángosozót idén is Budapest és környékéről nevezték, míg a második helyen Szeged áll, melyet Debrecen, Balatonlelle és Sopron követ. Az összes szavazatot tekintve elmondhatjuk, hogy a Balaton valóban az egyik legkedveltebb lángosozó régió, hiszen az összes nevezett lángosozóból 76 a magyar tenger körül helyezkedik el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek