Újra úszhatnak gyerekek a szentesi fürdőben

Újra használhatják a gyerekek a szentesi gyógyfürdőt, ahol az elmúlt évtizedekben generációk tanultak meg úszni - jelentette be a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.

  

Fotó: Szentes.hu

A tisztiorvosi szolgálat a jogszabályi előírások miatt tavaly ősszel tiltotta meg, hogy 14 évesnél fiatalabbak orvosi beutaló nélkül használhassák a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházhoz tartozó gyógyfürdőt – emlékeztetett az előzményekre sajtótájékoztatóján a politikus.

A szentesiek körében azonban nagy igény mutatkozott arra, hogy a családok együtt használhassák a fürdőt, illetve, hogy újraindulhasson az úszásoktatás. Az érintett szervek együttműködésével sikerült megoldást találni – közölte a képviselő.

A kórház kivonta a fürdő udvari medencéjét az egészségügyi ellátásból, a vízkeverés módját pedig megváltoztatta. A medencébe továbbra is kerül termálvíz, ugyanakkor a hozzá kevert hideg vízzel együtt már a jogszabályi előírások alapján nem minősül gyógyvíznek, így gyerekek is fürödhetnek benne.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója elmondta, a fürdő medencéit minden este leeresztik és kitakarítják, kéthetente pedig bakteriológiai vizsgálatot végeznek, így garantálva a megfelelő vízminőséget. Az egészségügyi intézmény egyeztet a város iskoláival arról, hogy miként szeretnék igénybe venni úszásoktatásra a fürdőt – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek