Programok manóműhelytől afrikai sörsátorig

Mókás kedvűek Balatonfüredre, a művészlelkek Kapolcsra, friss zenei élményre vágyók Veszprémbe, pezsgőrajongók Budapestre, egzotikumra vágyók Bécsbe tendáljanak július utolsó hétvégéjén. Programajánló.

 Dumafüred

Július 26-án nyitja meg kapuit, és egészen augusztus 4-ig várja a vicces kedvűeket Balatonfüreden a SunCity területén a Dumafüred 2013. Sörsátor, stand-up comedy és zenei programok garantálják a szórakozást. A klasszikus dumaszínházas előadások mellett olyan kurióziumok is lesznek, mint az idén debütáló Beugró vs. Dumaszínház előadás, a két rokon műfaj – improvizáció és a stand-up – szórakoztató összecsapása. A jegyárak 1600 és 25000 forint között szóródnak, attól függően, hogy csak egy koraesti stand upra vagyunk-e kíváncsiak, vagy a teljes fesztivál összes előadását megnéznénk. Részletek a Dumaszínház honlapján.

Művészetek Völgye

A Kapolcs, Taliándörögd, Monostorapáti, Vigántpetend, Pula településeken július 26. és augusztus 4. között megrendezésre kerülő Művészetek Völgyét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk. A népszerű művészeti fesztiválon a falusi porták udvaraiban idén elsősorban családi programokat tartanak, fellép Palya Bea, Földes László Hobo, de lesz például Kaláka Versudvar, jazz-udvar, manóműhely és irodalmi kávéház is. Részletekért kattintson a fesztivál honlapjára.

Galéria: Július utolsó hétvégéjeFotó: Művészetek Völgye / Facebook

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Július 24-27. között tartják a Veszprémi Utcazene Fesztivált, ahol a népszerű fellépők mellett bárki vállalkozó kedvű is bemutathatja tudását. Az ingyenes fesztiválon biztosan mindenki talál magának kedvére való stílusban muzsikáló bandát: etno, jazz, blues, rock - mind szerepel a kínálatban. Részletes program a fesztivál honlapján.

Buborék Fesztivál

Július 25-28. között rendezik meg immáron második alkalommal a Buborék Fesztivált. Az ingyenes rendezvényen a buborékos italoké a főszerep pezsgőtől proseccóig. Este nyolctól koncertekkel – fellép például a Belmondo és az Elefánt is – várják az érdeklődőket a sajnos egyre lelakottabb budapesti Erzsébet-téren. További infók a Facebookon.

Afrika-napok Bécsben

Egzotikus élményre áhítozik? Írány Bécs! "Tíz nap a forró afrikai hangulat jegyében: szakadatlan napsütést és Bécs legvidámabb fesztiválja" – ígérik az Afrika-napok szervezői július 26-tól augusztus 4-ig az osztrák fővárosban. A bécsi Dunasziget immáron kilencedik alkalommal öltözik Afrika színeibe és mutatja be a kontinens gasztronómiai jellegzetességeit, zenéjét, táncait és művészetét.

Galéria: Július utolsó hétvégéjeFotó: wien.afrika-tage.de

40 ezer négyzetméteren összesen ezer kiállító és művész képviseli majd a kontinens kultúráját, legyen szó tipikus ételekről, italokról, kávéspecialitásokról, hajfonatokról vagy dobpergésről. Különösen izgalmasnak ígérkezik az afrikai bazár, ahol az érdeklődők a kuszkuszon kívül olyan ételekkel is megismerkedhetnek mint az akara, dundun, imboga és a lengalenga.

Az afrikai sörsátorban kongahangok mellett kóstolhatjuk az afrikai borokat, koktélokat, teákat, kávékat és természetesen a jellegzetes söröket is. Rachid Alexander különleges táncaival az orientális ritmusok világába vezeti be a nézőket, Shurel a karib táncokat mutatja be a Ghana Mistrel kórus pedig a gánai ősi dalok világát hozza vissza egy koncert erejéig. A fesztivál záróakkordja pedig idén a Jamaram együttes koncertje lesz. A részletes programért ide kattintson.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek