» Közel

Az olcsó, miniszobás hotelé a jövő

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az apró kapszulaszobák alig 11 négyzetméteresek, de íróasztal és zuhanyzó is van bennük. A vendégek az ágy végébe épített érintőképernyővel szabályozhatják a szoba világítását és hőmérsékletét. A "Hub by Premier Inn" már a jövő szállodatípusa, állítólag megfizethető árakon.

A "hub" szobák lényege, hogy közel legyen a városközponthoz, kitűnő kommunikációs lehetőségeket biztosítson, és mindehhez korszerű dizánj társuljon. Az új projekt megálmodói a minilakosztályokat főleg az üzleti úton lévő, hétvégi vagy egy-két éjjelt a városban töltő turistáknak szánják- írja a londoni Evening Standard magazin.

A "Hub by Premier Inn" elnevezésű szállodakoncepció annak a brit Whitbread hotelcsoportnak a legújabb projektje, amely 650 hotelt üzemeltet Nagy-Britanniában, négy szállodát a Közel-Keleten, és kettőt Indiában.

Minden négyzetcentimétert kihasználtak

A szoba első pillantásra ha tágasnak nem is, de a belső dizájn és a tér ötletes kihasználtságának köszönhetően, praktikusan komfortosnak tűnik. A tér optikai tágítása érdekében a berendezések  és a burkolatok esetében fehér és olívazöld színekkel játszanak. A "hub" szoba noha 11,4 négyzetméter alapterületű, de a megszokott vendégszobákhoz hasonlóan, az ágy melletti részt tárolókkal szerelték fel, de van fiók a ruháknak és a csomagoknak, van ágy alá hajtható íróasztal, és minden szobához tartozik zuhanyzó.

A "hub by Premier Inn" saját mobilapplikációt fejleszt majd ki, amellyel a vendégek nemcsak online foglalhatják le a szobájukat, de előre beállíthatják abban a hőmérsékletet és a hangulatos fényeket is. Azt is kiválaszthatják, hogy megérkezésükkor milyen adó legyen a tévében, a mobiltelefonról vagy táblagépről pedig minden szórakoztató tartalmat átirányíthatnak a televízióra.

Jövő ősszel már nyitnak Londonban

A Whitbread a miniszobás hotelekkel a brit városközpontokat szeretné lefedni, főleg Londonban és Edinburgh-ban tervez beruházásokat. A tervek szerint az első "hub by Premier Inn" 2014 őszén nyit majd Londonban a St. Martins Lane-en, de további négy helyszínen összesen ezer szoba építését tervezi a következő három évben.
Az előzetes számítások szerint az építési és jövőbeli üzemeltetési költségeken legalább 25 százalékot spórolnak majd a jelenlegi londoni Premier Inn szállodához képest. Ennek köszönhetően és talán ebben a mértékben a szobaárak is alacsonyabbak lehetnek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
13 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
27 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.