» Közel

A hétvégén Győr belvárosa óriás játszótérré alakul

| | Nem érkezett még hozzászólás
Győr belvárosa három napra alaposan felfordul: a Széchenyi tér csónakázótóvá alakul, egy teljes utcába gyümölcsöst és vurslit telepítenek, a programdömpingben elszédülők pedig óriás hencsergőben pihenhetik ki a látottakat. Hétvégén Győrkőcfesztivál.

Július 5. és 7. között rendezik meg a Győrkőcfesztivált, ahol a négy folyó városa immár hatodik éve változtatja egyetlen hatalmas játszótérré a tereket és az utcákat. A szervezők és a győri Vaskakas Bábszínház tíz helyszínen várja a több tízezer gyereket az ingyenes fesztiválra. Unatkozni egy család sem fog: lesz pónicikli, kalandpark, gyerek olimpia, kiderül, hogy milyen egy paszulykerengő, hogy néz ki egy bohóclakás, de tekereghetünk majd fűzfalabirintusban vagy a hinták földjén. És persze tehetjük mindezt számos bábszínházi előadás, koncert előtt vagy után.

Átépül Győr belvárosa

A szervezők ezért alaposan felforgatják Győr belvárosát: a Széchenyi térre csónakázótavakat építenek, a Kazinczy utcába gyümölcsöst és vurslit telepítenek, a Radó szigetre meseváros kerül, a kavalkádban megfáradtak kedvéért pedig egy óriás hencsergő állítanak a Bécsikapu térre.

A bejáratnál egy-egy mosolygós fotókért cserébe a gyerekek karszalagot kapnak, amely a fesztivál összes programjára ingyenes belépést biztosít. Győr legfontosabb szállodáiban és éttermeiben ráadásul továbbra is érvényesek a már megszokott kedvezmények – a fesztivál partnereinek (és programjainak) listája már megtalálható a Győrkőc megújult honlapján, a www.gyorkoc.hu-n.

Egyre zöldebb a fesztivál

A Győrkőcfesztivál ebben az évben is igyekszik minél zöldebb lenni: a szokásos ÖKO-helyszín mellett a fesztivál egész területén, idén már szelektíven gyűjti a hulladékot, de kiemelt zöld rendezvénye a Győrkőcfa-ültetés is. A Győrkőcfát néhány napja egy sajtóesemény keretében ültetették el a szervezők a Kisalföld Erdőgazdaság szakembereinek segítségével a Radó-szigeten, aminek gondozásában a legkisebbek segítségére is számítanak.

Az újrahasznosítás jegyében rendezik meg a Győrkőczsibi nevű zsibvásárt, ahova a fesziválozó gyerekek azon játékaikat, mesekönyveit és egyéb portékáit várják, amelyek őket már kiszolgálták, de más gyerekeknek még örömet szerezhetnek. Aki hoz a zsibire, az vihet is: a fesztiválközpont szivárványos polcainál leadott mesekönyvért és játékért cserébe minden ajándékozó választhat egy másikat magának. Aztán, cserebere fogadom, többet vissza nem adom – legfeljebb a következő Győrkőczsibin.

Ahol a játszóteret is a gyerekek építik

A Magyar Fesztivál Szövetség meghosszabbította a Győrkőc 2008-ban odaítélt minősítését, így a fesztivál 2013-ban is megkapta a Kiváló Művészeti Fesztivál címet. Azonban az esemény mégiscsak egyik legnagyobb attrakciójának a BLOOM – építő játszótér vendégszereplése ígérkezik. A londoni olimpia után először Magyarországon, a Győrkőc fesztiválon a gyerekek maguk építhetnek játszóteret az angol iparművészek ötleteiből született elemekből, amelyekből a bungitól a labirintusig, a bútoroktól a kerékpárig minden létrehozható.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja
Andus élménybeszámolót írt
Negatív tapasztalat
17 napja
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
31 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.