Kóstoljon sört homoktövissel vagy bazsalikommal!

Legalább 33-féle házi kézműves sörkülönlegességgel és további, nemzetközileg ismert sörökkel ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek a hét végén az I. Veszprémi Sörfesztiválon a Historia Kertben – írja az MTI.

A fesztiválon mintegy tíz sörfőzde mutatja be kézműves söreit, közöttük több különlegességet, például a szezonális lagert homoktövissel és bazsalikommal főzve, a Kapucinus Söröstyént, amely egy erős vörös sör, vagy a különböző gyümölcsös söröket.

Fotó: eszpee / Indafotó


A rendező Hotel Histora Malomkert Sörházában látványfőzdében lehet betekinteni a sörfőzés titkaiba, és ízelítő is kapható az itt készülő házi sörökből, amelyek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, tartósítószer hozzáadása nélkül.

A sörfesztiválon pénteken háromtól mutatkoznak be a sörfőzdék, a sörkóstolót sörjátékok, sörös vetélkedők, kvíz, könnyűzenei programok kísérik, este nyolckor pedig a Belmondo együttes koncertezik.

Szombaton már kettőkor nyitnak a sörfőzdék, s ekkor kezdődik a Veszprém Megyei Kutató Mentőszolgálat kutyás bemutatója is. Délután egyebek mellett gasztronómiai show lesz a Paprika TV közreműködésével, Mitev Viktor országos mixerbajnok pedig söröskoktélokat alkot. Este nyolckor a Hollywoodoo ad koncertet.

Vasárnap néptánc is várja az érdeklődőket, este hétkor a Wetwood együttes koncertezik, kilenckor pedig átadják a háromnapos kvízjáték nyertesének a fődíjat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek