Már épül a helyszín, július 2-án indul a VOLT

Idén is lesz óriáscsúszda és lesznek világsztárok a soproni Lővérekben, ahogy megszokhattuk.

Már épülnek a VOLT Fesztivál színpadai, mely július 2-án, a nulladik nappal veszi kezdetét. Az idei VOLT Fesztiválon közel 30 világsztár teszi tiszteletét, közöttük olyan aktualitások és állócsillagok látogatnak Sopronba, mint a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy éppen Martin Solveig. Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil Rulez! csapatával, a nyitónapon – kedden – pedig egy nagyszabású „házibuli" keretében a Punnany Massif a VOLTon ünnepli 10. születésnapját.

Sokéves hagyomány, hogy a VOLT nyitónapján – kedden – különleges programok várják a korán érkezőket. Az idei fesztivál első napja a Punnany Massif tizedik születésnapja jegyében zajlik.

Ezen felül színházi előadásokon túl délelőttönként Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással gazdag játszóház vár kicsiket és nagyobbakat. Délután tánctanítással és sakk-viadallal készülnek a szervezők. Az esti órákban a zenés, táncos előadásoké lesz a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák.

 

Galéria: Épül a Volt fesztiválFotó: Nyikos Péter / MTI

Ugyancsak új helyszín a VOLTon a Diákhitel Kávézó, ahol igazán nyugodt környezetben, négy napon át, majd' 30 előadáson vehetnek részt a VOLTosok. Csernus Imre két órát beszél majd az őszinte párkapcsolatokról, Zacher Gábor a szenvedélybetegségekről, Illés Zoltán államtitkár pedig a környezetvédelem helyzetéről tart előadást. Fiala János vendége lesz Hajós András, Majka, Jorgosz és Czutor Zoltán. A Rocklitera, a Majdnem Híres Rocksuli és a Werk Akadémia naponta jelentkezik érdekes és ismert vendégekkel, de a Diákhitel Kávézó vendége lesz a Cultivo népszerű talkshow is.

Robotokra szakosodnak a hazai kortárs képzőművészek, ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva valamint Szabó Ottó és Tóth Márton is idén a VOLTon. Mindannyian szabadon engedhetik fantaziájukat és megalkothatják saját robotlényüket a fesztivál ideje alatt. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk továbbá performanszok várhatóak.

Hosszú évek óta a VOLT egyik leghangulatosabb helyszínének számít a Heti Válasz Borfesztivál, ahol pedig a Soproni Borvidék legnevesebb borászai sorakoznak majd fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek