Pancsolni szeretünk a legjobban, de a szálláshoz minél közelebb

A legpihentetőbbnek ebből is a szabadtéri élményfürdőt és a termálvízben lubickolást érzik a magyarok, méghozzá Nyugat-Magyarországon.

Az idén nyaralást tervezők közel fele Nyugat-Magyarországot választja – derül ki abból az 1000 fős országos reprezentatív felmérésből, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona készített az Ipsos Observer Magyarország által biztosított adatok alapján. A kutatás szerint belföldi szállás választásakor a szabadtéri élményfürdő, a saját termálvízforrás, a családi programok és a különleges ételkínálat a legfontosabb szempontok. Wellness- és gyógyszállodákban a válaszadók 30 százaléka elsősorban relaxáló, pihentető kezeléseken venne részt.

A második legnépszerűbb célpont valamelyik európai ország: a nyaralást tervezők 29 százaléka európai országba készül a nyáron. Kevesen mennek viszont más földrészekre: a nyaralók alig 4 százaléka jelezte, hogy Európán kívüli utat tervez idén.

Hova utazik nyaralni idén?

Fotó: Hotel Carbona

 

A kutatás arra is kitért, hogy belföldi hotel választása során milyen szolgáltatások fontosak a vendégek számára. A válaszadók kívánságlistája élén a saját szabadtéri élményfürdő és termálvíz forrásszerepelt, a szolgáltatásokat választók 49, illetve 38 százaléka jelölte meg ezeket, mint fontos szempontokat.

Belföldi szálloda választása során mely szempontokat tartja fontosnak?

Fotó: Hotel Carbona

 

Gyerekekkel érkezők számára ugyanakkor az is lényeges, hogy a hotel az egész család számára kínáljon programlehetőségeket. Sokan gondolnak a hasukra, így a hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket kínáló konyha szintén csalogató a vendégek számára.

A kulináris élvezetek és a szórakozás mellett egyre többeknek fontos az egészségük is, így a belföldi hotelválasztás kiemelt szempontjai között szerepel, hogy a szálloda rendelkezzen sokféle egészség-megőrzési és terápiás szolgáltatással.

Egy wellness- és gyógyszálloda szolgáltatásai közül melyeken venne részt szívesen?

Fotó: Hotel Carbona

 

A reprezentatív kutatás arra is választ keresett, hogy a magyarok egy wellness- és gyógyszálloda szolgáltatási palettájából melyeket vennék igénybe legszívesebben. A sláger a „relaxáló, pihentető kezelések" (a szolgáltatást választók 69 százaléka jelölte meg) voltak. Ennél a kérdésnél is megmutatkozott az egészségtudatosság kiemelt szerepe: nyaralásuk során sokan szívesen vennének részt olyan komplex egészségprogramon, amely több területet is érint (szolgáltatást választók 43 százaléka). Sőt, olyan komoly önmegtartóztatást igénylő programokra is fogékonyak voltak a válaszadók, mint például a méregtelenítő kúra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek