Sörterror és ingyenes mulatozás a belvárosban

Borfesztivál, sörfesztivál, színházi fesztivál, motoros fesztivál... Lesz itt minden a hétvégén. Merre induljon június 8-án és 9-én, ha olyan szerencsés, hogy az árvízi védekezés helyett bulizni mehet?

Az előttünk álló hétvégén fesztivál várható fesztivál hátán – reméljük addigra az időjárás is megembereli magát. Boros és sörös események éppúgy várják a kikapcsolódni vágyókat, mint zenei fesztiválok és remek színielőadások.

Etyeki Piknik

A korábbi nagy népünnepélyekről és kirakodóvásárokról a minőségi, és visszafogottabb rendezvényekre átnyergelő etyekiek június 8-9. között tartják a nyári pikniket, főszerepben a lecsóval és rozéval. Lesz lecsófőzés sztárséfekkel, borkóstoló az ország legjobb borászaival, de azért piacot is tartanak, borász-politikus focimeccsen lehet szurkolni, és Bohemian Betyars koncert is lesz.

Galéria: Travelo programajánló 23. hétFotó: Puffancs / Indafotó

Korábbi rossz tapasztalatainkból tanulva mondjuk, hogy a települést érdemes Biatorbágy helyett kis kerülővel Herceghalom felől megközelíteni. Így nem a dugóban tölti az ember a fél hétvégét. Parkolni a Buszfordulónál és a Korda Stúdiónál lehet, 500 forintért egy napra. Buszok a Kelenföldi pályaudvartól indulnak Etyekre, a menettérti jegy 1120 forint. A rendezvényre a belépés ingyenes, a kóstolópohár 800 forintba kerül. További információ az Etyeki Piknik honlapján.

Főzdefeszt - Budapest

Június 7-9-én ismét Főzdefeszt lesz a Józsefváros szívében, a Mikszáth- és a Szabó Ervin téren, ahol már ötödik alkalommal csapnak össze az indulatok az egyre divatosabb magyar kézműves sörök körül. A Főzdefeszten most 100 féle magyar kézműves sörre szavazhatunk, miközben persze tét nélkül kóstolgathatjuk az európai hagyományos és újhullámos söröket.

De a Főzdefeszt szervezői nem elégszenek meg azzal, hogy remek sörökkel andalítsák el a látogatókat, az ízlésnevelés feladatát is magukra vették azzal, hogy a búzasör tematikájú sörfesztiválon megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek.

Galéria: Travelo programajánló 23. hétFotó: KrE / Indafotó

És nem is olyan finoman: a fesztivál alcíme – Weizen Terror – azt sugallja, hogy az erőszaktól sem riadnak vissza azért, hogy leszoktassák a magyar fogyasztót a citromkarika használatáról. Aki nem ijed meg a búzasör-terrorizmustól, az ugorjon le a Kálvin mellé, a Palotanegyed legszebb részére, hogy újrakóstolja régi kedvenceit vagy megismerkedjen azzal a tucatnyi újdonsággal - különös tekintettel az új magyar búzákra - amit a magyar sörfőzők a tél alatt kifejlesztettek.

Harley Davidson Open Road Feszt - Alsóőrs

Június 5. óta dübörög a 14. Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön. Szerdától szombatig a rockzenekaroké és a gyönyörű kétkerekűeké a főszerep a Balaton északi partján. A koncertek mellett más programokkal is várják a világon egyedülállónak számító motoros rendezvény szervezői a látogatókat.

Galéria: Travelo programajánló 23. hétFotó: Floyd86 / Indafotó

Lesznek vezetett túrák a régióban, pénteken Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tart bemutatót a fesztiválterület felett. De motordurrogtató verseny, kaszkadőr show, trial bemutató is kiegészíti a programot. A fesztivál egyik leglátványosabb eseménye, a több ezer motoros felvonulása, szombaton délben kezdődik és bejárja a környező településeket. Jegyárak és hasznos információk a rendezvény honlapján.

POSZT - Pécs

A mai napon, vagyis június 6-án nyitja meg kapuit, és egészen június 15-ig tart a Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT. Hazánk egyik legrangosabb színházi fesztiválján felsorakozik a szakma legjava és bemutatásra kerülnek az idei évadból kiválogatott legizgalmasabb előadások.

Galéria: Travelo programajánló 23. hétFotó: Shuriken / Indafotó

A színdarabok mellett rengeteg szórakoztató program, beszélgetések, felolvasóestek, kiállítások, koncertek és OFF-programok gondoskodnak a fesztiválhangulatról. Részletes program és jegyárak a POSZT honlapján.

Belvárosi Fesztivál - Budapest

A Belvárosi Fesztivál egy zseniális és ingyenes fesztivál az ötödik kerület kellős közepén. A több helyszínen zajló programorozatban mindenki megtalálja kedvencét: Korda György és Balázs Klári éppúgy fellép, mint Csobot Adél, a PASO vagy éppen a Punnany Massif. A nagyszínpadot a Szabadság téren, a táncdalpódiumot a Zrínyi utcában, a világzenei színpadot az Erzsébet téren keressék, a részletes programot pedig a Facebookon.

Galéria: Travelo programajánló 23. hétFotó: kkroy / Indafotó

"Igazi nyárindító fesztivál ez Budapest szívében. Alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató...Három napos, három generációs garantált szórakozás!" - írja kedvcsinálójában a Port.hu, mi pedig tökéletesen egyetértünk. Csak végre a fesztiválok mellett a jó idő is megérkezhetne már a nyárindításhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek