Eressze ki a hangját éjszaka a Ráday utcában!

Zenei aláfestéssel és ingyenes programokkal szórakoztatva sétálhat a Ráday utcában május 24. és 26. között.

Ha külföldi ismerőseinket nem tudjuk hova tenni a hétvégén, mutassunk nekik a város népszerű turistahelyszíneiből párat zenés aláfestéssel, ráadásul teljesen ingyen. A Református Zenei Fesztivál a, Nemzeti Múzeumtól a Ráday utcáig hangulatos aláfestést nyújt a városnézéshez.

A Ferencváros legfrekventáltabb helyszínein immár 10 alkalommal rendezik meg május 24. és 26. között a Református Zenei Fesztivált. Ilyenkor a Bakáts téren, a Ráday utcában, a Kálvin téren és a Belső-ferencvárosi helyszíneken kirakodó vásárok, kórusok, kisebb-nagyobb színpadok tarkítják az utcaképet, ahol egész nap ingyenes művészeti és elsősorban egyházzenei programok várják az érdeklődőket.

 

A fesztivál leghangulatosabb része a hagyományos fáklyás felvonulás.
Galéria: református fesztivál
Fotó: www.rzf.reformatus.hu

A fesztivál célja, hogy minden generációnak megmutassa a magyar református zenei kincseket. A programok között kórusművek, egyházi énekek, népzene, világzene, szimfonikus rock, és a tánc is megtalálható és az előadók a Kárpát-Medence egész területéről, de távolabbról, Svédországból, Ausztriából és Prágából is érkeznek.

Az egyházzenei programok között évek óta a legnépszerűbb a Ráday utcán végigvonuló péntek esti fáklyás menet, ahol zsoltárokat énekelve sétálnak végig a résztvevők a sétálóutcán, majd ezt egy késő esti zenés áhítat követi. A legnagyobb figyelemre mégis az ötszáz fős fesztiválkórus hangversenye számíthat, hiszen az előadásnak a Nemzeti Múzeum lépcsője ad majd otthont. Hagyományosan folytatódik a református kórusok találkozója is, idén a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola koncerttermében.

 

Ötszáz fős református kórus lép fel a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.
Galéria: református fesztivál
Fotó: www.rzf.reformatus.hu

A fesztivált színesíti a református könyv- és kézműves vásár, a szombati családi és gyermekprogramok, a missziók kreatív bemutatkozása, az Agora és a játékos evangéliumi programok.

A programhoz kapcsolódik a július 6-án megrendezésre kerülő Református Énekek XII. hangversenye a Művészetek Palotájában, melyen a 350 fős, egyesített kárpát-medencei református kórus lép majd fel.

Lesz éjszakai csángó táncház a Lónyai utcai Református Gimnázium udvarán, fellép Szvorák Katalin és Berecz András is. Részletes programokról és helyszínekről a fesztivál honlapján tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek