» Közel

Gyógynövényes sört is mérnek majd a Várban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Mézes-köleses, bodzás, szilvás, sőt gyógynövényekből készült kézműves söröket, angol, ír, belga, horvát, cseh és német nedűket, összesen mintegy kétszáz sörkülönlegességet kóstolhatnak a III. Budavári Sörfesztivál vendégei június 13. és 16. között. A budavári eseményen bemutatják termékeiket a hazai kézműves sörfőzdék. Sőt, itt próbálható ki először a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből készült söre is.

A fesztivál elsődleges célja, hogy támogassa a magyarországi gasztronómiai, minőségi csapoltsör-fogyasztást – mondta el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Kurucz Gergely főszervező. Az eseményen egy kézműves sörökért rajongó kollégánk is jelen volt: a Köleses sör, illetve a Brandenecker világos söre is egyaránt nagy sikert aratott nála.

Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke szerint a fesztiválokon való részvétel révén nemcsak ismertséget, hanem elismertséget is szereznek termékeiknek.  A fesztivál egyik célkitűzése, hogy minél többen keressék a kocsmákban is a kézműves söröket, miután a fesztiválokon megszerették őket. Emiatt pedig a kocsmák folyamatosan itallapon tartsák a sörkülönlegességeket. 

A gazdasági válság hatására a kilencvenes években aktív mintegy 150 helyett mára csak 50 működő kézműves sörfőzde maradt. A szervezet célja a fejlődés generálása, a szakmai továbbképzés, az érdekképviselet, valamint a gasztronómiai eseményeken való szereplés biztosítása és szervezése – fejtette ki Vaskó György.

A Budavári Sörfesztiválon a nagy hazai és külföldi gyártók is szerephez jutnak, így igazán széles palettáról kóstolhatnak az érdeklődők. Aki például nem szeret kóstolni, csak a megszokott sörét szeretné a budavári környezetben elfogyasztani, annak sem kell aggódni, mert a nagy sörös cégek is jelen lesznek a fesztiválon.

A már bevált négy deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatók a sörök, de a kísérletező kedvű kóstolgatók két deciliteres adagokat is választhatnak. Az eseményen kártyás fizetési rendszer működik majd, a belépőjegy a vendégek első korsó sörének árát is tartalmazza. Kóstolás közben a fesztiválozókat számos könnyűzenei program, valamint a Dumaszínház fellépői szórakoztatják.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.