» Közel

Menjen különvonattal pontyozni a Badacsonyba!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Vasútimádóknak igazi csemege lesz a pünkösdi hétvégén Badacsonytördemicre utazni. De azoknak is, akik szeretik a magyar tenger halait, vagy egy nagyot akarnak túrázni a Balaton-felvidéken.

Badacsonytördemic odateszi magát a pünkösdi hétvégén. Badacsony egyik legszebb településén ugynais rendkívüli programokon vehetünk részt május 18-án és 19-én. Különleges vonattal érkezhetünk pünkösdölni, hiszen Budapestről különvonat közlekedik Tördemicre, illetve a Tapolcán megrendezésre kerülő jármű kiállításra.

A MÁV NOHAB mozdonyai, melyek a 80-as 90-es években vonatozóknak meghatározó élményt jelenthettek, 2000-ben lettek kivonva a forgalomból. Az idén jubiláló vonatok első példányai ötven éve érkeztek meg a hazai vaspályákra.  Akik ezzel a különleges vonattal utaznak, egyrészt jellegzetes helyeken fotómegállásokon is részt vehetnek az út során, valamint az eseményen is számos kedvezményben részesülnek majd. Az 5800 forintos részvételi díjért a tördemici teljesítménytúrán való részvétel, borkóstolás, ételek, italok, szigligeti vár belépő, borospince látogatás is jár, ez utóbbi a régiójáró busszal. A vonat mindkét irányban megáll, Badacsonytomajban és Badacsonyban is. A vonatjeggyel járó kedvezmények, beváltási lehetőségek listája itt megtekinthető. A különvonatra csak a www.bthe.hu honlapon május 13-ig előre megváltott jegyek érvényesek.

Ha eljutottunk Badacsonytördemicre, mindét napon választhatunk az aktív és nyugis programok közül. Az első napon 50, 30, 20, 10 illetve 8 kilométeres távokon, míg vasárnap 70, 50, és 30 kilométeren tehetjük próbára magunkat. Gyalogos és kerékpáros túrák közül is választhatunk, a 10-20 kilométeres gyalogtúrák családos programnak is kiválóak, míg annál nagyobb kirándulást inkább csak a felkészültebbek vállaljanak. A legrövidebb távokat viszont akár kisgyermekek vagy idősek is végigsétálhatják.

A fáradtabbak ezalatt ehetnek-ihatnak kedvükre, ugyanis Badacsonytördemicen először rendezik meg a balatoni halak és borok hétvégéjét, ahol a magyar tenger halait, süllőt, keszeget harcsát és pontyot kóstolhatunk, majd jóféle pálinkával is megöntözhetjük a finomságokat, ha éppen nem borozni szeretnénk. Persze a zsírosabb fiatalok kedvelő sem maradnak éhen, lesz grillezett kolbász és csülök is a kulináris napon. Vasárnap pedig keszegsütő versenyt rendeznek, ahol lehet drukkolni, majd a pályaműveket meg is kóstolhatjuk. Mivel estére azok is visszatérnek, akik a túrázást választották programnak, együtt lehet mulatozni az élőzenés buliban a Mokka Együttessel, valamint táncházat ad a Tördemic Néptáncegyüttes is. A hétvége egész estés utcabállal zárul majd.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések közel

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
15 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.